Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Problemem moim jest to że zapaliłem ją i po chwili mi zgasła. Więc dostałem się do pompki zdjąłem wężyk wróciła mi paliwo i zapaliła chodziła mi dwa dni i problem powrócił więc znowu zdjąłem wężyk ale nie gada nic po resztą są w niej chyba 2 pompki sprawdzałem na krótko

czy pompki chodzą, nie odzywają się ani jedna ani druga :mad2:

Opublikowano
Proponuję sprawdzić żarówką najlepiej h7 czy dochodzi prąd do pompki , jeśli nie to sprawdź przekaźnik i bespieczniki no i sprawdź na kródko pompę na samym początku
Opublikowano

Sprawdziłem na krótko, pompki się nie odzywają ,wyjąłem przewód od pompki podłączyłem żarówkę włączyłem zapłon i nie zapaliła.

Sprawdzałem też bezpieczniki czy przekaźnik jest jakoś opisany :( Dlaczego h7

Opublikowano
jak pada komutator w pompie paliwa to tak jest ze raz pali raz nie az do chwili jak nie da sie odpali wogule moge podeslac zdjecia pompy juz ze zjechanym komutarorem
jedynakk
Opublikowano

W 318IS z 93r napewno masz tylko jedną pompkę tu masz instrukcję jak sprawdzić czy działa przekaźnik pompki paliwa

Na obrazku numer 1 to przekaźnik pompy

http://img122.imageshack.us/img122/5014/przekaznikipl5.jpg

Należy połączyć ze sobą piny o numerach 30 i 87b. Patrząc tak jak na rysunku będzie to środkowy pin z lewej strony i środkowy dolny są tam po 3 piny więc będzie łatwo znaleźć

- - -

+ - -

- + - plusami zaznaczyłem te piny które należy połączyć jeśli patrzycie na skrzynkę bezpieczników z takiej perspektywy jak na rysunku.

BMW forever!!!
Opublikowano
zaby srawdzic czy prad jest na kostce pompy paliwa to musialem zawowke zalozycz na piny i zaczac krecic rozrusznikiem mi zaswiecila wiec juz wiedzialem ze padla pompa po zmianie na nowa i zalozeniu nowego filtru paliwa nie palil odrazy trzeba bylo pokrecic zeby chwycil. wina tkwila nie po stronie pompy czy filtra czy nawet cafajacego sie paliwa tylko lezala po stronie regulatora cisnienia paliwa.poprawilem regulator cisnienia i teraz na 100 odpalen moze 1 - 2arazy nie pali odrazu. dodam ze go nie naprawilem. pozdrawiam
jedynakk
Opublikowano

Witam .Zrobione Padła pompka.Po-prostu SKS-"starość-k---a starość.Dzięki Pozdrawiam

___

Proszę nie przeklinać - nawet w formie niedokończonej. Regulamin się kłania. mattiss