Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiedzcie czy trzeba ustawiać geometrię po wymianie łożyska w przednim kole w naszych buniach ???? (w warsztacie twierdzą że należałoby :()
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak rozpinali zawieszenie (chociaż nie wiem po co) to tak , jeżeli nie , to nie ma takiej potrzeby.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
jeszcze nie wymienione i dlatego pytam czy chcą mnie nasciągnąć czy trzeba ustawiac :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli nie rozpinają "zawiasów" - z resztą przy wymianie łożyska nie ma takiej potrzeby, to nie trzeba ... i naciągają :-)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Jeżeli nie rozpinają "zawiasów" - z resztą przy wymianie łożyska nie ma takiej potrzeby, to nie trzeba ... i naciągają :-)

dzięki

Opublikowano
Na pewno nie trzeba. Mam strasznego pecha do łożysk (nigdy nie złapałem kapcia, nigdy nie pękła mi szyba, a łożysk już chyba 6 załatwiłem :( ) i nigdy nie było potrzeby robić geometrii (przynajmniej nigdy żaden majster czy serwis mi o tym nie mówił). Zresztą patrząc na to co trzeba zdemontować z samochodu to bzdurnym jest wciskanie, że trzeba robić geometrię: demontaż koła, klocków... i to wszystko. Przy klockach robisz geometrię? :-)
Opublikowano

Niby nie trzeba ale dostęp do jednej ze śrub od tyłu jest dośc utrudniony i chyba mocowanie dolne amorka trzeba podkręcić o ile mnie pamięć nie myli. Jak wymieniałem piasty e E39 to coś tam było rozpisnane ale potem chyba zbieżnosci nie robiłem.

Drugi mój mechanik mówi, ze jesli nawet wymienia wahacz na oryginał to nie ma koniecznosci robienia geomerii. Kolega w E46 i tak sprawdził i odchyłka wyszła taka, ze równie dobrze nie trzeba byłoby nic ustawiać

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv