Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A więc zaczynam kolejny swój problem wszystko działało jak należy auto zamykało sie z centralnego i otwierało oraz z kluczyka dzisiaj rano otwieram auto a tu zonk drzwi od kierowcy nie chca się otworzyc ani z pilota ani z kluczyka ani od środka pozostałe normalnie się otwierają prosze o pomoc
Opublikowano
tylko że auto stoi w garażu raczej zimno tam nie jest może ktoś wie jak otworzyc te drzwi lub miał podobny przypadek
Opublikowano

jeżeli jest to przyczyna mrozu to radzę pojeździć autem min 30 i nagrzewając środek auta na max. Następnie odstaw auto na min 1 godzinę tak aby ciepło wnętrza miało czas na ocieplenie się zamka. Po godzinie zamek powinien odpuścić nawet jeżeli auto pozostawisz na -15C. Jeżeli pomoże zdemontuj tapicerkę i spryskaj sylikonem smarującym zamek i zamontowane przy nim cięgna.

Ja męczyłem się z tym dwie zimy, z tym że rok temu prawie nie było mrozu więc taką sytuację miałem może kilka razy. Tej zimy nie darowałem.

U mnie rano po większym mrozie drzwi się otwierały, ale nie chciały zamknąć. Dla tego zamykałem centralny przyciskiem na środkowym tunelu i drzwi już nie otwierały się aż do ogrzania auta.

PS. smarowanie z zewnątrz choćbyś miał ten zamek utopić nie przynosi efektu. Aby zdemontować tapicerkę musisz otworzyć drzwi.

BMW
Opublikowano
A może byc że ktoś grzebał przy zamku ?? aha i jeszcze nie moge otworzyc żadnych szyb z panelu sterowania szyb od kierowcy oprócz własnie tej od kierowcy otwiera sie nawet jak nie ma kluczyka w stacyjce a tak nie powinno byc , może to jest coś z elektroniką , komputer mi to pokaże czy nie ?? bo słyszałem że w bmw nie ma komputer nic do drzwi wiem że w Volkswagenie ma , jak to jest wie ktoś na ten temat coś ??