Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Posiadam bmw e34 2.0i z gazem.

Chce zmienić na e39. I mysle o silniku 2.8 z gazem.

Na co trzeba zwracac uwage przy kupnie tego samochodu? Jak sie zachowuje Tip-Tronic w tych modelach?

Opublikowano
Jak się zdecydujesz na auto to przed kupnem jedź na szarpaki, podepnij auto pod kompa, sprawdź blachy czujnikiem lakieru, wydasz stówę ale miej więcej wiesz co masz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest obszerny, przyklejony temat w dziale chyba eksploatacja :!: SZUKAJ :search:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Czesc. Posiadam bmw e34 2.0i z gazem.

Chce zmienić na e39. I mysle o silniku 2.8 z gazem.

Na co trzeba zwracac uwage przy kupnie tego samochodu? Jak sie zachowuje Tip-Tronic w tych modelach?

I moim zdaniem lepiej kup bez gazu, a gaz sam załóż. Unikniesz ewentualnych kłopotów z powodu źle założonej instalki i masz większą szansę, że auto ma mniej nakręcone kmów.

Opublikowano
Jak się zdecydujesz na auto to przed kupnem jedź na szarpaki, podepnij auto pod kompa, sprawdź blachy czujnikiem lakieru, wydasz stówę ale miej więcej wiesz co masz.

Dokładnie tak. Jak z gazem to tylko BRC. Jednak również wolałbym kupić bez gazu i go sam założyć,zn.w warsztacie gdzie mają o tym pojęcie.Odpowiednio założona instalacja odwdzięczy sie długim i bezawaryjnym eksploatowaniem.

Opublikowano
GAZ I BMW??ZASTANOWCIE SIE CO PISZECIE I ROBICIE!JAK WAS NIE STAC NA JAZDE BMW NA BENZYNIE TO KUPICE SOBIE MATIZA LUB COS INNEGO A NIE BMW...
Opublikowano
GAZ I BMW??ZASTANOWCIE SIE CO PISZECIE I ROBICIE!JAK WAS NIE STAC NA JAZDE BMW NA BENZYNIE TO KUPICE SOBIE MATIZA LUB COS INNEGO A NIE BMW...

Czego krzyczysz?!?

Co wnosisz do tematu swoją wypowiedzią?

Opublikowano

moj wojek ma lincolna town car 4,2l i tez wstawil gaz - co w tym zlego??

swoja 2.8 mam od niecalego roku nie mam gazu, ale predzej czy pozniej i tak zaloze,

to znaczy ze jak zakladam gaz to niestac mnie na auto tak?? :cry: :cry: :cry: :!: :!: :!: :duh: :cool2:

Opublikowano

najlepiej to uzyj opcji szukaj :) i znajdziesz milon takich tematów:) wystarczy wpisać w szukaj zakup i mamy tego pełno

viewtopic.php?f=72&t=120987&hilit=zakup

viewtopic.php?f=72&t=122815&hilit=zakup

viewtopic.php?f=72&t=121105&hilit=zakup

viewtopic.php?f=72&t=117488&hilit=zakup

viewtopic.php?f=72&t=116436&hilit=zakup

i wiele wiecej ale nie chce mi się już

Każdy robi to co lubi :) i nikt mi nie będzie mówił co mam robić ze swoim autem w ogóle po co krzyczysz?? I coś wniósł swoją wypowiedzią w ten temat??

P.S bardzo inteligenta wypowiedź

Opublikowano

Jak Ciebie nie stać na zakup klawiatury z działającym Caps Lockiem to może zacznij chodzić do kafejki ??

Dobry, dobrze założony gaz jest lepszy od Pb! Dlaczego ?? Np: możemy bardziej przyśpieszyć zapłon przez co lepiej się zbiera z dołu i nie będzie stukowego bo LPG ma dużo większą liczbe oktanową ! A uzasadnień na wyższość LPG jeszcze kilka się znajdzie !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak Ciebie nie stać na zakup klawiatury z działającym Caps Lockiem to może zacznij chodzić do kafejki ??

Dobry, dobrze założony gaz jest lepszy od Pb! Dlaczego ?? Np: możemy bardziej przyśpieszyć zapłon przez co lepiej się zbiera z dołu i nie będzie stukowego bo LPG ma dużo większą liczbe oktanową ! A uzasadnień na wyższość LPG jeszcze kilka się znajdzie !

Tak szczerze jest jedno WAŻNE uzasadnienie, które przekłada się na PLNy. I tyle ja w tym temacie. Nawet gdybym miła kasy dużo więcej niż mam, to myślę, że i tak bym jeździł na LPG, bo po co przepłacać? No po co???

Przy dobrej instalacji i regulacji tej instalacji nie odczuwa się różnicy w pracy samochodu, a że LPG niszczy silnik, to mit. Niszczy jak jest za ubogo.