Skocz do zawartości

kilka pytan po wakacjach :) - olej, akumulator, kontrolka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po pierwsze witam po dluzszej nieobecnosci spowodowanej pobytem na cudownych mazurach :mrgreen:

od razu po tym wypadzie mam kilka pytan :)

1. czeka mnie pierwsza wymiana oleju wiec chcialbym zasiegnac Waszych opini jakiego najlepiej uzyc do E36 320 no i ile oleju wchodzi do mojej beci :) 6 literkow?

2. okazalo sie ze moj akumulator to szmelc i tez czeka mnie wymiana :duh: to samo co z olejem jaki bedzie najlepszy dla mojego malenstwa?

3. zaswiecila mi sie pewna kontrolka ktorej znaczenia nie potrafie rozszyfrowac... :wink: :mad2: wyglada mniej wiecej tak: (O) z tym ze te nawiasy sa takie przerywane.... czy to czujnik zuzycia klockow hamulcowych albo moze cisnienia plynu hamulcowego? pojecia nie mam.... :mrgreen:

po co pic i jechac, jak mozna zapalic i odleciec
Opublikowano
Ja bym lał (bo taki leję) Castrola 10W60 RS Formuła (jest to pełny syntetyk) co do kontrolki jest to kontrolka zużycia klocków hamulcowy na 100% co nie oznacza ze juz je musisz wymienić (najlepiej sprawdzić na oko) no ale puki nie dasz nowych z nowymi czujnikami bądz bez czujników (ale wtedy zmostkować bedziesz musiał te przewody) doputy kontrolka bedzie swiecić i drażnić oko.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg