Skocz do zawartości

schemat skrzyni w okolicy sprzegla n42b18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moze ktos bedzie bardzo mily i podesle mi schemat badz link do jakiegos zdjecia pogladowego okolicy skrzyni biegow do e46 z 2003r 316i 1,8 silnik n42b18.Chodzi mi glownie o schemat wnetrza komory skrzyni w ktorej znajduje sie sprzeglo.Padla mi dziwna rzecz nie weim nawet jak ja nazwac jest to cos w rodzaju podporki(taki plastykowy grzybek) ramienia(po jednej stronie znajduje sie ta "podporka" druga strona ramienia jest wyciskana) na ktorym znajduje sie lozysko w skrzyni.Grzybek wchodzi w specjalne miejsce w obudowie skrzyni.

Opublikowano

Qrcze u mnie troszke inaczej wygladaj elemety w czesci przedniej zwlasza to ramie.Element ktorego szukam to taki grzybek ktory wchodzi w obudowe skrzyni(czesc przednia)i stanowi cos w rodzaju podpory, wchodzi gdzies w okolicach nr 10tego byc moze z drugiej strony.Wkladany jest oczywiscie od srodka ale dziura w obodowie skrzyni jest na wylot.Najprawdopodobniej lozysko ktore jest na ramieniu sie przytarlo obrocilo ramie i scielo grzybka.

znalazlem http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AY32&mospid=47624&btnr=21_0093&hg=21&fg=05

to nr 6 z gory dziekuje za pomoc