Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam bmw 320d z silnikiem 150KM ze skrzynia automatyczna. Problem jest taki, ze silnik na wolnych obrotach drży, przenosi sie to na całe nadwozie i dosyc mocno to odczuwam w środku. Wystarczy jednak troche dodac gazu i drżenie ustepuje. Czy jest to wina którejś poduszki pod silnikiem? Dodam tez, ze obroty sa jakos niskie, wynosza ok. 650. Czy tak powinno byc? Z góry dziekuje za odp.
Opublikowano
A moze to wydech lata. Sprawdz z tylu czy rura nie lata za bardzo.
Opublikowano
Pojawił sie jeszcze jeden problem. Zeby nie zakładac nowego tematu napisze o tym tutaj. Otóz posiadam radio z nawigacja z tym małym wyswietlaczem. I juz kiedys zdarzyło mi sie, ze podczas szukania fal wygasł mi wyświetlacz, próbowałem go jakos uruchomic i kilka razy wcisnałem przycisk FM i pojawił sie napis T20.10 I juz nic nie dało sie z tym zrobic. Dopiero jak wyłaczyłem silnik zamknałem samochód i po paru godzinach właczyłem zapłon, znowu był wyswietlacz wygaszony ale wcisniecie przycisku FM spowodowała, ze wszystko wróciło do normy. I dzisiaj miałem ten sam przypadek. Jak na razie widnieje tylko napis T20.10 Czy ktoś wie co sie stało i jak mozna sobie z tym poradzić?
Opublikowano

podepne się pod temat

poduszki wiem ż eu mnie też do wymiany bo buda podskakuje jak piłeczka ;)

lemforder - z tego co koledzy polecacie ale pytanie jeszcze taki e

Zwykłe gumowe czy olejowe?

Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Opublikowano

na alledrogo znalazłem olejowe

http://www.allegro.pl/item928179967_poduszka_silnika_bmw_e46_e_46_3_0_d_lemforder.html

ale pisze że to do 330d

podejdzie to do 320d?

Takie same są czy nie wydziwiać i kupić zwykłe gumowe do 320d?

http://www.allegro.pl/item938546375_poduszka_silnika_lemforder_bmw_e46_320d_136km.html

Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Opublikowano
Ja kupilem w czescidobmw.pl poduszki febi (w pudelku sa corteco) i jest zdecydowana poprawa. Drgania oczywiscie nie znikna calkiem - toz to tylko nieszczesny diesel. Co mnie jeszcze denerwuje w mojej 320d w automacie to dosc glosna praca silnika slyszalna w kabinie. Ale na to chyba nie ma rozwiazania. Taka konstrukcja, ale z drugiej strony wymagalbym od BMW lepszego wygluszenia.