Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do zmiany mojego samochodziku, planuję kupić coś nowszego albo X5 po lifcie, albo E70, ale wydając tyle kasy przyszła mi niechcący myśl, że można poszaleć w innych markach... Bardzo starałem się zapomnieć o tej nieznośniej myśli, która zbija mnie z tropu marki BMW. Musiałbym wtedy też całą garderobę zmienić i zapomnieć o marce BMW. Oj - chyba trudne.

Panowie i panie - co Was przekonuje, żeby zostać przy marce, nie wiem czy tylko ja jestem taki upośledzony umysłowo i zapatrzony w BMW.

Czy to miłość czy kochanie :) Mówiąc tekstem autora.

Co Was przekonuje do X-a, a nie na przykład do Audi czy chociażby do E60?

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano

Ja w sumie to od dawna mysle o E60.W zasadzie,to ten samochod chcialem kupic na samym poczatku.Problem tylko w tym 545i najbardziej mnie interesuje.Znalazlem kiedys bardzo ladna w M-pakiecie,ale jak to bywa w zyciu,za dlugo sie zastanawialem i sprzedana.

Wybor padl na X5 przez zone w sumie.

Zobaczyla,uparla sie et voila... ;)

W sumie nie zalowalem ani jednego dnia,ze ja kupilem.Porownujac ten samochod do osobowego to pomylka wedlug mnie.

Audi jakos nie za specjalnie do mnie przemawia.Szczytem marzen jezeli juz o tym by sie chcialo porozmawiac jest X6 ///M ;).

Opublikowano

Coś z tymi żonami jest; moja też stale mówi tylko o X-ie. Jazda w X jest niezapomnianym przeżyciem - na szczęscie myśl o innym samochodzie odchodzi i powoli daje spokój.

pzdr.Marcin

Opublikowano
Moja tez mnie namowila i jestem bardzo zadowolony z auta nastepny bedzie pewnie X6 zobaczymy.Dobrze ze nie jezdzi bo zaduzy powiada woli swoje male autko.
Opublikowano

no ja mysle o zmianie mojej x5 na audi q7 albo vovlvo xc 60

chwiowo e70 poza zasiegiem niestety...

Opublikowano

ja ostatnio bylem ogladac INFINITI FX45-coraz bardziej mnie kreci na ten samochod,jezeli mowimy o SUV-ach.

Jedno mi tylko w nim nie pasuje,bagaznik jest strasznie malutki :duh: ,ale reszta jak dla mnie poezja...

Opublikowano

Ty podajesz strone z ostatnimi modelami.Ten co ja ogladalem byl z 2005 roku.

No to prehistoria... :wink:

prehistoria jest twoje subaru forester :mrgreen:

Kup sobie taka prehistorie za 160 tys zl w takim razie :norty:

Nawiasem mowiac infiniti pochodzi z japonskiej stajni,a z tego co wyczytalem jestes zapalencem japonskich samochodow :mad2:

Opublikowano

Ty podajesz strone z ostatnimi modelami.Ten co ja ogladalem byl z 2005 roku.

No to prehistoria... :wink:

prehistoria jest twoje subaru forester :mrgreen:

Kup sobie taka prehistorie za 160 tys zl w takim razie :norty:

Nawiasem mowiac infiniti pochodzi z japonskiej stajni,a z tego co wyczytalem jestes zapalencem japonskich samochodow :mad2:

Jak nadejdzie pora, to kupię...

... jeżeli nie za 160 to za 260...

Czy japońskie dobre? Coś ostatnio nie...

Ich miejsce zaczynają zajmować koreańczycy... :shock:

Duch czasu...

P.S. Nie zawsze status posiadanego samochodu, świadczy o jego statusie rzeczywistym...

Zawsze mozna wypożyczyć 7-er lub eSke na weekend.

Ot Twoje powierzchowne postrzeganie rzeczywistości... :wink:

Opublikowano

A jakieś konkretne plusy tego Subaru? W czym jest lepszy od X-a? Czy tylko rozmawiamy o gustach?

pzdr

Opublikowano

A może zamiast X-a Audi Quattro. Ja takowe posiadam i bardzo chętnie wymienię na X5.

Szukam dużego auta. W zamian oferuję pięknie utrzymane i bardzo zadbane Audi A6 4.2V8 300KM Quattro Avant.

Audi w doskonałym stanie technicznym sprowadzone ze Szwajcarii dwa lata temu od rodziny z pewnych rąk,

jeden właściciel od nowości, oryginalny serwis co 15-30 tys/km. do samego końca więc cała historia jest do sprawdzenia.

Rok produkcji auta 2000r. z tym że wyglądem jest to auto już polifcie z 2001r. gdyż modele z silnikiem V8 przechodziły tzw. półlift o wiele wcześniej.

Sam dodatkowo wymieniłem relingi na srebrne bo były czarne i tylne lampy też na te poliftowe.

Posiadam także zdjęcia jeszcze zanim Audi zostało sprowadzone.

Przebieg 251tys.km.

JEST TO MAKSYMALNIE WYPOSAŻONA OPCJA Z WSZYSTKIMI DODATKAMI.

Z takich ciekawszych rzeczy z wyposażenia wymienię:

-fotele skórzane sportowe RECARO regulowane i ogrzewane elektrycznie - także tylna kanapa grzana

-TV + Navigacja

-telefon

-Klimatronik dwustrefowy

-nagłośnienie BOSE jedno z lepszych montowanych seryjnie (10 głośników, wzmacniacz, subwofer, zmieniarka CD na 6 płyt)

-samościemniające się lusterka

-domykanie/otwieranie szyb z pilota

-otwieranie bagażnika z pilota

-automatyczne ryglowanie dzrzwi powyżej 20 km/h

-8 poduszek

-Oryginalne felgi Audi 17 cali opony 255/40

Wszystkiego nie wymienię bo bym zanudził długą listą.

Kilka zdjęć: http://wojtekzet.fotosik.pl/albumy/720382.html

Audi wyceniam na 35 tys.

Jest w nim wszystko powymieniane, ostatnio 7 tys/km wstecz wymieniony kompletny rozrząd tzn.pasek,pompa wody,termostat,rolki,napinacz,pasek klinowy itp.

W zeszłym roku był zrobiony kompletny remont skrzyni biegów łącznie z regeneracją sprzęgła w profesionalnym warsztacie Auto-Józefów pod warszawą

(jest rachunek i gwarancja na rok czasu).

Pozostaje tylko lać paliwo i jeżdzić.

Oczywiście różnicę w cenie dopłacam.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Osobówka odpada :)

Wtedy zakupiłbym E60 - muszę mieć coś terenowego/SUV.