Skocz do zawartości

[330xd] Stuki prze przełączaniu biegów w automacie... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w mojej 330XD Touring 2001r (skrzynia automat) podczas zmiany biegów z R na D słychać spory stuk w rejonie tylnej osi...

Co to może być ?? Krzyżaki ? podpora wału ? przegub elastyczny wału ? Podczas jazdy jest spokój (nie czuć wibracji), ile mnie to będzie kosztowało .. :oops: Dzięki za info ... Pozdro

Opublikowano (edytowane)

A da się to -wchodząc do kanału- jakoś wizualnie ocenić ? Czy dopiero po rozebraniu ...

Bo ja tak się przypatrzałem temu i tak widzę że właśnie przy zmianie tych biegów jakby cały ten układ miał luz i chodzi do tyłu do przodu. http://poradnik.telewizor.eu/serwis.php

Tam są (nie wiem jak to się fachowo nazywa) po obu stronach takie jakby poduszki (okrągłe gumy w tulejach i te "gumy " wydają się być już "okrojone" i w nich to właśnie wszystko pracuje (ma luz) Mam nadzieje że wiesz o czym mówię i mnie naprowadzisz jak to się nazywa i ile może kosztować ?

Dodam jeszcze że przy normalnej jeździe biegi zmieniają się normalnie bez żadnych stuków i szarpnięć, minimalnie coś słychać jak spuszczam z gazu i potem znowu docisnę.

Edytowane przez aresag