Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam takie pytanie mam przejechane 315tys km i nie wiem czy wymieniać olej w skrzyni biegów nigdy nie był wymieniany różne są opinie na ten temat nie wiem co robić bo dopiero ją kupiłem biegi przeżuca bez zarzutu zadnych szarpnięć bmw e38 730d
Opublikowano
kolego a jak wymienie to mówią ze wypłucze wszystkie opiłki i skrzynia bendzie do remontu czy nie wiesz jaki olej sie zalewa i ile go kupić bo ja nie mam zielonego pojęcia mam bete od dwóch miesięcy
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ,też się nad tym zastanawiałem ,czy wymieniać czy zostawić mam 257 tyś przebiegu i powiem ,że ciut mi szarpie skrzynia szczególnie przy zmianie z 2na 3 bieg a może wiecie jak i czy wogóle się sprawdza poziom oleju w skrzyni ,model mojej skrzyni z tego co wiem to A5S 310Z m. Dzięki pozdrawiam
Opublikowano
Ja też wymieniłem w serwisie. Wymienili filtr wyczyściłem przy okazji syf z miski i zalali nowy olej pod ciśnieniem przez otwór z boku. Potem odpalił bete dolał jak zaczynało wyciekać zakręcił. Autko miało 350000km najechane, po 30000km jest ok.
Czy ktoś zamawiał BMW?
Opublikowano
Witam panowie co do Oleju mam takie pytanie. jade 180 pedal gazu docisniety i gdy ma skoczyc z 4 na 5 skrzynia nie potrafi przezucic biegu musze troszke popuscic gazu obroty spadna i wskakuje 5 bieg, moze byc to wina oleju?