Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki mały problem a mianowicie komputer pokazuje mi strasznie duze spalnie chodz wcale tyle nie spala. Ostatnio wymienialem filtr powietrza moze cos zruszyłem ale juz to sprawdzalem i wszystko jest na miejscu i teraz jak mam zapłon to pokazuje mi sie zapalona kontrolka systemu OBD, ale jak zapale silnik to gasnie. Jak mozna rozwiazac ten problem

Z gory serdecznie dziękuje

http://img411.imageshack.us/img411/9639/20022010240.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co to za kontrolka obd ?? Obd to standard podłączenia gniazda diagnostycznego i żadnej kontrolki od tego nie ma.
Krzysztof
Opublikowano
Podjedz na kompa i napisz jakie bledy masz.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
hmm juz dzwoniłem do diagnosty i powiedzial mi ze jak silnik pracuje i ta kontrolka sie nie pali to nie ma zadnego błedu, ale caly czas mi pokazuje ze spalanie mam na granicy 30l /100km, chyba jakis czujnik oszlał, bo wcale nie pobiera mi tyle paliwa, ma moze ktos doswiadczenie z tym, dziekuje
Opublikowano
Pojezdzij troche i zobacz czy bedzie Ci spadalo. Wg mnie powinno spadac wraz z iloscia przejechanych kilometrow, co mowiloby o chwilowym bledzie w odczytach. Jezeli nie zacznie Ci spadac to pozostaje podlaczenie do kompa, celem sprawdzenia co jest nie tak.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.