Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Moja ukochana siostra wzieła Niunię nad morze, tylko na kilka dni. Wszystko bylo pięknie do dzis... kiedy to dostalem smsa, ze baba jej wjechala w bok i uciekla, a ta jej juz nie znalazla(nie wiem jak to bylo dokladnie). Uszkodzenie to: zniszczenie powloki lakierniczej i wgniecenie na boku pod listwą w tylnej części auta. Co prawda nie widzialem tego jeszcze, ale juz sie zastanawiam, ze chyba zamiast nowych felg w tym roku, to bede musial ją pomalować... więc moze pomaluję całą dookola od listwy w dół.... :? Przydaloby sie. I teraz moje pytanie: moze zalozyc jakies delikatne progi?? Jakie, nie chce robic "tjuningu" lubie oryginal, ale moze by wyladniala...

Ale jak zaloze progi, to dziwnie będą wyglądały zderzaki, tfu tzw. pasy-przedni i tylni, bo one sa na dole malowane na czarno.

(kolor auta-biały) Wiem, że macie bujne wyobraźnie w tej kwestii, wiec licze na Wasze zdrowe pomysły... :mrgreen: :cool2:

dzieki

Edytowane przez Prezes_

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
w Twoim przypadku chyba najlepszym wyjściem będzie pomalowanie od listwy w dół i schluss ! Nie ma co wymyślać :) Ładnie zachowane, oryginalne auto obędzie się bez plastików.
http://no2qnos.fm.interia.pl/breit1.jpg
Opublikowano
Uciekła czy siostra gdzieś wjechała i bała się że ją zabijesz i tak Ci powiedziała ;)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
Uciekła czy siostra gdzieś wjechała i bała się że ją zabijesz i tak Ci powiedziała ;)

dobre pytanie... ale myślę, że ona nie przywaliła... bardzo dobrze jezdzi.

Co by nie było, siostry za nic bym nie zabił, ale kurcze szkoda mi auta i kasy teraz, bo malowac mialem w marcu 2006, a teraz mialem kupic felgi... we wrzesniu... :cry2:

ile to może kosztować?? dookoła pod listwą.

pozdrawiam

Prezes

Opublikowano

eeee myślę że nie będzie tak źle :) Ja tez się wybieram z moją tak przed zimą do lakiernika tam i ówdzie jakieś małe obcierki ma trzeba by to doprowadzić do porządku :)

Byłem już u lakiernika wycenił mi robotę na 800 - 1000 zeta co mnie miło zaskoczyło.

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
eeeee to pryszcz myślę ze deklarowane przez Ciebie 600 zeta wystarczy aż nad to :)
Opublikowano
Też mi się tak wydaje że to nie wjechało drugie auto tylko gdzieś zostało zachaczone o coś bo to jest za nisko.
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
Też mi się tak wydaje że to nie wjechało drugie auto tylko gdzieś zostało zachaczone o coś bo to jest za nisko.

I wgniecenie jest zbyt ostre. Zderzaki nie mają takich twardych kantów.

być moze był to... Jakiś niski murek i za wczesnie skrecila, jakis słupek... a moze robiąc nawrotke na ręcznym zahaczyła o cos :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

I wgniecenie jest zbyt ostre. Zderzaki nie mają takich twardych kantów.

być moze był to... Jakiś niski murek i za wczesnie skrecila, jakis słupek... a moze robiąc nawrotke na ręcznym zahaczyła o cos :mrgreen: :mrgreen:

Ostatnio mialem podoby przypadek, wprawdzie nie BMW, ale moja sluzbowa skoda pick-up :mrgreen:

Toczylem sie w korku i najechala na mnie z prawej strony astra. Predkosci byly minimalne, ale to wystarczylo, zeby gosc pieknie przerysowal mi blotnik i drzwi tablica rejestracyjna i zderzakiem. :mad2: Wgniecenie wyglada bardzo podobnie, tylko ja mam jeszcze czarne rysy od zderzaka (lub farby z tablicy rej).

Zauwazcie, ze wgniecenie na powyzszym zdjeciu nie jest rownolegle do listwy, tylko idzie w dol- a to moze wskazywac, ze przod samochodu sprawcy zanurkowal przy hamowaniu. Przy stalej (slupek, inne auto) przeszkodzie wygladloby to chyba troszeczke inaczej...

TK

TK

Opublikowano

heheh, tez sie bawilem w Bonda i zastanawialem czy gdzies sie nie otarla... ale mysle, ze taka stluczka jest mozliwa, choc trzeba byc zdolnym... :lol:

trudno się mowi... przy okazji porobie inne duperele... ale jak mi moj blacharz sieknie za duzo, to wtedy wale do Was!! Wiem na bank, ze ten moj jest suuper, ale drogi jak cholera. :duh: Z drugiej strony nie chce zrobic lipy... ech... :cry2:

Tak orientacyjnie sie zapytam... w zeszlym roku pytalem go za ile pomaluje mi Niunie ze zmiana kololoru na czarny metalik - rzucil 4500 do 5000zl. Tronke drogo, ale nie o to chodzi. Piszcie co sadzicie... (on naprawde profesjonalnie podchodzi do sprawy!!) :roll2:

pozdrawiam

Prezes

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj na parkingu pod firmą widziałem takie zdarzenie. Jedno auto wjeżdza na niego, drugie cofa prostopadle do tego wjeżdzającego i sru w tego co wjeżdza tak na wysokości tylnej osi. Słychać uderzenie, auta stają wysiadają kierowcy i :duh: oczywiście dwie baby. Ale dopiero najlepsze przed nami. Ta wjeżdzająca ogląda, oczywiście pobieżnie bo leje jak cholera. Rozmowa:

- nic się pani nie stało

- chyba nie bo nic nie widać

- hihihi,hahaha bo ja patrzyłam i nic nie widziałam, no po prostu nic, i wyjechałam

- no nic nie widać

- hihihi, hahaha, to dobrze bo widzi pani nie widziałam Pani, to wyjechałam

- no trudno

I pojechały.

Sytuacja druga, to samo miejsce.

Auta parkują zazwyczaj przodem do krawężnika wysokiego na ok 15cm ale krawężnik ten oddziela parking od parkingu tyle że z drugiej strony parking jest niżej i krawężnik ma ze 25cm. Pare dni temu podjechał matiz. Kierowca poszedł na zakupy. Wraca rusza i zamiast do tyłu to do przodu :duh: i zawisa na podwoziu prawie w połowie drzwi. Zgadnijcie kto był kierowcą. :lol:

Sytuacja trzecia.

Jadą auta sznurkiem wolno jakieś 5-10km/h co chwile sie zatrzymują bo ludzie szukają miejsca do parkowania. W pewnym momencie ja wszyscy stoją kierowca w jednym z aut wrzuca wsteczny i jedzie do tyłu. Ten za nim nie zdążył zatrąbić i już miał jego tył w swoim przodzie. Wysiada ten z auta przed i oczywiście kto? No jak kto, baba, na tyle durna że miała jeszcze czelność stwierdzić że ten za nią tak stanął że ona go nie widziała w lusterkach. :duh: :modlitwa:

Jaki z tego morał. Baby to jednak strasznie głupie stworzenia, bez wyobraźni i kompletnego poczucia winy. Założe się że w przypadku spowodowania jakiegokolwiek zdarzenia kiedy nie ma na miejscu poszkodowanego /np. na parkingu/ odjadą bo 'nic się nie stało'.

Pozdrawiam.

Edytowane przez BaX
Opublikowano
lepiej zostaw auto profesionaliscie a nie lakiernikowi który właduje wiadro szpachli na dwa elementy,ile mozesz zaoszczedzić 100zł moze 150zł lepiej dopłacic troche i mieć zrobione porządnie:).Sczerze to nie wyglada ze to zrobiło inne auto tylko na słupek przy supermarkecie :roll:
Opublikowano

Tak orientacyjnie sie zapytam... w zeszlym roku pytalem go za ile pomaluje mi Niunie ze zmiana kololoru na czarny metalik - rzucil 4500 do 5000zl. Tronke drogo, ale nie o to chodzi. Piszcie co sadzicie... (on naprawde profesjonalnie podchodzi do sprawy!!) :roll2:

To za 5000 tys chybakameleona polozy?? :P:P Bardzo drogo. Szwagier malował całą fabie 4 drzwiową i policzył mu cos kolo 2,5 tys. Bardzo dobry lakiernik wezmie z 300zł za element, wiec sobie policz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To za 5000 tys chybakameleona polozy?? :P:P Bardzo drogo. Szwagier malował całą fabie 4 drzwiową i policzył mu cos kolo 2,5 tys. Bardzo dobry lakiernik wezmie z 300zł za element, wiec sobie policz.

Malowanie budy czy całego ze środkiem rozbieraniem tapicerki szyb, i całej reszty?! Jak sobie wyobrażasz zmiane koloru auta bez malowania wnęk bagażnika czy podłogi w środku auta?! Zmiana koloru auta wiąże się z jego kompletnym rozebraniem do gołej blachy w środku. Pomalowanie budy na taki sam kolor to co innego ale nawet tu jest duże pole do popisu dla lakiernika w oklejaniu tak żeby nie było widać śladów.

Opublikowano
5000 zl to bardzo duzo, ceny miedzy miastami roznia sie bardzo. U nas mozna pomalowac sredniej wielkosci autko za max 3000, przykladem tez jest obicie skora tapicerki, kolega z Krakowa obijal VW Corrado za ponad 8 tys zl, u nas koles swoja e30 coupe za 4500 :)
BMW - Bo Mozesz Wiecej...
Opublikowano

Malowanie budy czy całego ze środkiem rozbieraniem tapicerki szyb, i całej reszty?! Jak sobie wyobrażasz zmiane koloru auta bez malowania wnęk bagażnika czy podłogi w środku auta?! Zmiana koloru auta wiąże się z jego kompletnym rozebraniem do gołej blachy w środku. Pomalowanie budy na taki sam kolor to co innego ale nawet tu jest duże pole do popisu dla lakiernika w oklejaniu tak żeby nie było widać śladów.

Otoz to, te 5000 to za pomalowanie calego auta-srodka i z zewnatrz, a nie tylko polozenie nowej zewnetrznej powloki. :cool2:

Ale ja nie bede malowal calego, tylko dol do listwy i szyberek do odswiezenia.

pozdrawiam

Prezes

Opublikowano

swieta racja a pozatym zderzak zostawil by jakis kolor i nie ma tak niskich samochodow

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

swieta racja a pozatym zderzak zostawil by jakis kolor i nie ma tak niskich samochodow

w krynicy morskiej wszystko jest mozliwe... hehe, to juz nieistotne...

Moj blachuś wycenił na 500zl, wiec zrobie jeszcze inne drobiazgi. :wink:

pozdrawiam

Prezes