Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem, muszę wymienić przednie amortyzatory i tu nasuwa się pierwsze pytanie. Jakie najlepiej założyć gazowe czy olejowe??. I drugie pytanie dotyczy sprężyn (tylna os). Samochód zaczął mi siadać na tylnej osi ( opony chowają się w nadkola) i trochę zaczął szurać tyłem o podłoże ( np, w koleinach). Z tego powodu chciałbym wymienić tylne sprężyny na nowe jak najbardziej seryjne, nie żadne kolorowe "sportowe". Proszę o rade czym się kierować przy wyborze tych części i ile może kosztować mnie wymiana.

pozdrawiam

Opublikowano
podaj cos wiecej na temat auta. no który rok bo w chyba w październiku 1993 roku była zmiana zawieszenia jak dobrze pamiętam. Podaj vin to ci sprawdzę.
Opublikowano
sprężyny tył KME 42 084 03 cena 145zł sztuka. ja bym założył amortyzatory blisteina vne-4420 prawy i vne-4419 cena około 300zł za sztukę. To ci wytrzyma.