Skocz do zawartości

E36 316i Compact Problem z zawieszenie Gumy na Amorach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

To mój pierwszy posta na forum. Przeszukałem kilka stron tematów i nie znalazłem niczego o moim problemie.

Mam BmW E36 316i Compact 1,6 Pb 1998r. Jakiś czas temu wymieniałem Amortyzatory (rok czasu ?? ) Po jakimś pół roku miałem przegląd i słyszę Amortyzatory do wymiany... Okazało się że to tylko te "gumy" u góry amortyzatora na których jest przymocowany do nadwozia... Wymieniłem je.. Od tego czasu 2-3 razy w miesiącu musze je wymieniać bo wypadają z tego metalowego stelaża... wiem że to jest częsty problem ale nie powinien być aż tak częsty... Kopiłem już te gumy niby strasznie mocne, które używane są do Driftów ... a i tak mi dzisiaj wypadły ... Co może być przyczyną tak częstego uszkodzenia tej części ???

Z góry dzięki za pomoc ...

Opublikowano
Nie mam pojęcia co tam jest wsadzone(chyba jakieś olejowe), Ojciec kupił auto i przy nim robił. Teraz ja nim jeżdzę i mam cały czas ten problem...
Opublikowano
Wymień amortyzatory na gazowe odpowiednie do BMW COMPACThttp://www.allegro.pl/item896122468_amortyzator_bmw_e36_tyl_compact_hatchback.html nowe poduszki i jest niemożliwe żeby ci rozwalało poduszki.Jak masz zamontowany tani zamiennik możliwe że amortyzator jest za długi i przy dobiciu rozwala poduszki
Opublikowano

Okazało się jednak że brakuje jednej podkładki ... na zdjęciu nr 17... i dlatego wypadało...

Amory są dobre:))

Dzięki za pomoc.:)