Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanko co może byc nie tak???? Otóż mam bmw e32 3.5l benz,gaz wczoraj gdy jechałem miałem włączoną dmuchawe grzała pięknie aż tu nagle zaczeła grzać zimnym powietrzem teraz gdy jade włącze dmuchawe i leci ciepłe a po ok 1,5 min wieje zimnym. Co to może być????????? Z góry dziękuje za odpowiedz
Opublikowano
Troszkę to pojecie względne, uzupełnij i zobacz czy się poprawi to ogrzewanie.
Opublikowano
Powiem wam tak jak jade i auto ma ok 2 tys obrotów to leci ciepłe powietrze ale jak stane na światłach lub w korku i jest 1 tys obrotów to leci chłodne
Opublikowano

witam

moze poprostu dmuchawa ci niechodzi a w czasie jazdy jeszcze cos nawiewa.bo umnie jest tak jak daje na 3 (pokretło) to wieje ale tylko pare km potem zimno więc daje na max wentylator wieje lecz słabo i buczy jak by go coś trzymało,wyjołem miecze lecz niewiem jak je sprawdzić? przekazniki tez ok ,wentylator sprawdzony i nasmarowany .

pozd.

Opublikowano

a może elektrozawory wody sprawdz to

w komorze silnika obok skrzynki bezpiecznikow pod taka mała pokrywa chyba ze nie masz pokrywy

przekrec kluczyk i sprawdz czy slychac silniczek przy nich

Opublikowano
ja milem we wczesniejszym aucie tak i wymienilem dmuchawe i bylo ciut lepiej ale okazalo sie ze jak wyciagnelem nagrzewnice to miala dziurke i lalo z niej . sprawdz czy nie ubywa plunu chlodzacego albo czy w srodku gdzies nie masz mokro
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a może elektrozawory wody sprawdz to

w komorze silnika obok skrzynki bezpiecznikow pod taka mała pokrywa chyba ze nie masz pokrywy

przekrec kluczyk i sprawdz czy slychac silniczek przy nich

Tn silniczek wspomagający ,tak to wygląda[i oby]

Opublikowano
Pod elektrozaworami jest takie małe coś... no jak silniczek wygląda :) trzyma się na jednej śrubce i jednej rurce razem z zaworkami. Często na używkach sprzedawane jest jako komplet.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odnośnie pompki cyrkulacji wody przy elektrozaworach na rysunku nr7 http://bmwfans.info/parts/catalog/E32/Sedan/Europe/730i-M30/LHD/M/1990/february/browse/heater_and_air_conditioning/water_valve_water_hose/ dziś ja wymontowałem bo ciekła ,po odkręceniu 4 śrubek okazało się, że jest zwalona ,w środku muł ,rdza ,pęknięta membrana plastikowa czy jak to zwał i pierścień magnesowy.Pytanie czy po wyjęciu wirnika z pompki,który pewnie blokował przepływ chłodziwa można bez problemowo jeździć ,odgrywa to jakąś ważną rolę ??Zakupiłem już na allegro pompencje,ale może być w podobnym stanie :?