Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Synchronizator pierwszego biegu,skrzynia do remontu chyba że ci to nie przeszkadza.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
kolego pierwszy lepszy mechanik tego nie zrobi. ja mam zgrzyt przy redukcji z 3 na 2 tez do wymiany synchronizator ale nikt sie nie chcial do tej pory za to zabrac, bo trzeba skrzynie rozbierac(tak slyszalem). Mam juz zamowiona cala skrzynie z IS'a za 500zl razem z wymiana i za jakis miesiac bd juz mial spokoj. wydaje mi sie ze nie az tak drogo :) Niby da sie normalnie jezdzic(czasem omijam 2 :P ), ale wkurzajace jest to strasznie :mad2:
Opublikowano
rozumiem wiem jak to denerwuje. mi się udało wymyślić taki mały sposób na to. najpierw przed ruszeniem wrzucam 2 i z dwójki z powrotem na jedynki i wtedy ruszam wchodzi bez zgrzytu.
Opublikowano
albo trzeba naciskac sprzeglo 2 razy(jak w starych autach). W moim przypadku to wyglada tak: jade na 1 biegu>naciskam sprzeglo>wrzucam luz>puszczam sprzeglo>naciskam jeszcze raz>wrzucam 2>puszczam sprzeglo. Niestety nie zawsze dziala.... zwlaszcza jak juz na jedynce przekrocze 20-40km/h. ruszajac z jedynki moge na wyczucie wrzucic 2 ale tylko przy mniejszych predkosciach. Najbardziej wkurza mnie to jak jade i chce skrecic gdzies(boczna droga,podworko,parking,czasem boczek na sliskim:) ) i albo zamula na trojce :evil: albo zarzynanie na 1 :evil: albo zgrzyt :evil: . a tak wogole to czym grozi taka dluzsza jazda? bo w skrzynie nigdy nie zagladalem i nie wiem co tam jest, ale chyba po jakims czasie to sie wszystko powinno posypac... Tesc jezdzi w uno tak juz ponad 2 lata i daje rade :)
Opublikowano
Chwilowe wyjscie naciskaj sprzeglo czekaj pare sekund i dopiero 1;/
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg