Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z moca silnik wkreca sie do 3.5 tys obrotow i slabnie tak jakby mial odciecie paliwa ;na biegu jalowym jak zrobie przygazowke to zakopci na czarno spada z obrotow i dlawi sie jakby nie wchodzil w obroty przez chwile tak sie dzieje i znowu jest dobrze prosze o porade?
Opublikowano
tak tez podejrzewam ale mam dylemat jak odlacze przewod podcisnieniowy od elektrozaworu turbiny to zaczyna ladnie wkrecac sie w obroty jedzie dobrze ale po pewny czasie znowu zamula?
Opublikowano
a jak sprawdzic przeplywomierz domowym sposobem?

to zależy jak uszkodzona jest przepływka , może być całkowicie uszkodzona i wtedy powinna być poprawa po jej odłączeniu ! ale jeśli przepływka jest teoretycznie sprawna tzn. całkiem nie jest padnięta dla programu diagnostycznego a po prostu przekłamuje w pewnym zakresie obrotów to tego nie sprawdzisz domowym sposobem!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
miałem podobnie mechanik mówił ze to turbina a zaczołem sam grzebać i okazało sie ze wężyk od podciśnienia zaworu od turbiny był ukruszony, wymieniłem i wężyk i śmiga.
Opublikowano
yoshimura01????? jak tam u ciebie bunia chodzi , co do 5 biegu sie pomyliłeś ,ekonomizer pokaże ci max 15 litr na sprawnej przepływce :nienie:

Nie pamiętam jak było w serii, ale po programie na 5-tym biegu przy pedale w podłodze ekonomizer zamyka skalę :mrgreen:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
yoshimura01????? jak tam u ciebie bunia chodzi

na razie nie chodzi :lol: zamówiłem pompkę paliwa do zbiornika :roll: U mnie na 5tym zamyka :wink:

coś nie możliwe..... :shock: chyba u nikogo nie zamyka, u mnie na 5 biegu max pokazuje 16 litrów.

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • 1 rok później...