Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam takie lampy http://moto.allegro.pl/item894650162_lampy_tylne_bmw_3_e46_led_diodowe_sedan_e_46.html przez przypadek zauważyłem że światła które są zamontowane w klapie bagażnika raz na kilka minut samoczynnie mrugną...na ok 1 s chodzi o te gdzie są światła przeciwmgłowe . Dodam że Mrugną obydwa jednocześnie i muszą być włączone światła mijania , czasem zaraz po odpaleniu auta komp pokazuje błąd jednej lampy ale po kliku sekundach , góra po 2 min gaśnie kontrolka . Miał już ktoś podobny przypadek ? Może wie ktoś jak to samemu usunąć? .Jeśli tak to proszę o podpowiedzi jak usunąć tą przypadłość . Z góry dziękuje :wink:
Opublikowano

Masz gdzieś przetarty kabel zasilający te lampy.

Migają jednocześnie bo zasilane są z jednego kabla idącego wiązką w rynience bagażnika do klapy z lewej strony.

I właśnie w tej okolicy ( na załamaniach pod osłoną gumową pomiędzy budą i klapą), szukał bym przerwania lub rozizolowania przewodu).

Jak nie tam, to dalej w stronę klapy po przewodach poszukaj.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie, chyba tak łatwo nie będzie. Check okresowo sprawdza, czy żarówki są ok. Impuls, który podaje jest za długi i za mocny dla lamp diodowych i powoduje krótkie zapalenie świateł. Najlepiej wybrać się na kompa i przeprogramować LCM pod światła diodowe. Znany problem.
Opublikowano
Dzięki koledzy za podpowiedz jutro się zabiorę do sprawdzenia tych kabli w klapie bagażnika...sprawdzę dokładnie jak nic nie znajdę to pojadę na kompa...pozdrawiam
Opublikowano
Przejrzałem dokładnie całą klapę , wszystkie przewody w niej i jest ok... pozostaje mi komputer w takim razie....Niestety muszę się wstrzymać do końca tygodnia bo teraz trochę cienko stoję z kasą...Gorzej jak będą jechać za mną koledzy policjanci w nocy i akurat światła mrugną...he he
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Cześć koledzy i problem z głowy 60 zł kosztowało mnie podpięcie kompa i usunięcie problemu z mrugającymi światłami . Dzięki za pomoc .
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam u mnie sprawa wygląda "z drugiej strony" czyli przód (ringi). Mrugną co jakiś czas gdy wł zapłon a nie zapale jeszcze swiateł. Pewnie tez muszę podjechać pod kompa i przekodować światła na LED, ale ... Czy jak zrobię taki manewr to gdy przepali mi sie żarówka od tylnych świateł , nie LED to komputer wyświetli mi to na tym wyświetlaczu pod zegarami ? Czy muszę też po takim manewrze wymienić tylne światła na LED?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii