Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

dziś w nocy auto stało pod chmurką i po porannym odpaleniu wszystko było ok... po przejechaniu dystansu ok 2km zapaliła się informacja o błędzie parktronika i pulsowała kontrolka na włączniku - wyszedłem przetarłem chusteczką czujki z przodu i z tyłu - problem znikł!

ale zapaliła się kontrolka od AirBaga! i tu już nic nie poprzecieram (pasy działają normalnie i są normalnie sygnalizowane - zapięte/do zapięcia - to napewno nie będzie problem z matą siedziska)

czy ktoś miał taki przypadek - niestety jestm do końca tygodnia na "odludziu" i nie mam dostępu do kompa z diagnostyką...

Opublikowano
coś się zapewne odłączyło być może od mrozu jakaś kosteczka która była do końca nie wpięta się poluzowała, a pasy działają normalnie - a dlaczego miałyby nie działać normalnie?? przecież pasy mają mechaniczną blokadę i nie działający układ poduszek nic do tego nie ma poza tym, że w razie co nie odpalą napinacze pirotechniczne w nich umiejscowione ale blokowały będą się czy tak czy tak - niemniej bez podłączenia pod kompa nie da się usterki ani zdiagnozować ani usunąć co by to nie było ...
Opublikowano
PDC może były zabrudzone lub tak jak u mnie w e60 było też czujniki nie działały , w serwisie okazało się że wiązka jest zaśniedziała i jest do wymiany , wymienili mi to na gwanrancji wszystko jest OKI