Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

WITAM WSZYTKICH FORUMOWICZÓW,MAM TAKI MAŁY PROBLEM;PODŁĄCZYŁEM SOBIE CYFROWY ZEGAREK ZAMIAST ANALOGOWEGO,WSZYSTKO DZIAŁA SPRAWNIE,PODŚWIETLA,TEMPERATURA POKAZYWANA JEST PRAWIDŁOWA,PO OCZYWIŚCIE UPRZEDNIM RESTARCIE KOMPA I ODŁĄCZENIU CZUJNIKA.TO JEST MI JK NAJBARDZIEJ ZNANE,PROBLEM TKWI W TYM IŻ KUPIŁEM GONG NA ALLEGRO Z KOSTKAMI DWOMA,WIEM ŻE DRUGA KOSTKA JEST OD pdc KTÓRĄ DOSTAŁEM W GRATISIE.WIĘ KOSTKA DO KOMPA JEST Z 3PINAMI,A NA OPISIE WSZYSCY PISZĄ ŻE TYLKO DWA KABLE IDĄ DO GONGA,CZYLI PIN 10 i 11 a co z trzecim kablem z orginalnej kostki???

faktem jest to że po podłączeniu małego obc zostają 3 kabelki,ale jakbym ich nie pdłączył to gong i tak sie nie odzywa...

MÓJ OBC KTÓRY KUPIŁEM I ZAMONTOWAŁEM TO WERSJA DO KTÓREJ TRZEBA DOŁOŻYĆ GONG,BO WERSJI MAŁYCH KOMPÓW OBC JEST NAPEWNO DWA RODZAJE;WERSJA Z WBUDOWANYM GONGIEM,I WERSJA DO KTÓREJ TRZEBA ZAŁOŻYĆ GONG

poniżej zamieszczam wzór mojego podłączenia

nr.pinu

12-czujnik temp.

13-zasilanie ze stacyjki(fioletowy kabel pod kier)

15-zasilanie ze starego zegarka +

16-podswietlenie zegarka(czyli jak włączy się swiatłą to jest +)

17-masa też ze starego zegarka(bodajże brązowy)

18-znowu+ ze starego zegarka (czyli mostek z pinu 15 na 18)

I W TEN SPOSÓB ZOSTAJĄ 3 WOLNE KABLE DO GONGA TAKIE JAK 10,11i 14,ALE JAKBYM ICH NIE PODŁĄCZYŁ TO I TAK GONG MILCZY...

GONG SPRAWDZIŁEM DO PLUSA I MINUSA W AKU I SIĘ ODEZAŁ

NIEWIEM OCO CHODZI ........................

POMUSZCIE PANOWIE Z GÓRY DZIEKI

POZDRAWIAMmichal-adamowicz

Zanim zapytasz - POSZUKAJ!

Edytowane przez michal-adamowicz
Opublikowano
Stary sorry za to ale nie chcę cię umoralniać ,jak chcesz żeby cię poważnie potraktowali to napisz po ludzku ten temat a nie pomocy x8.Każdy z nas pisze i cierpliwie musi poczekać na odpowiedź.Po co masz dostać wanra :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

dobra dobra kolego który wypowiadał sie powyżej nie bądz taki cwaniak,że 24h siedzisz na forum,to od razu nie musisz innych pouczać jak maria z kalkuty.Ciekawe czy to od kąd sie zalogowłeś na forum też byłeś taki kozak...???

Śmieszą mnie tacy ludzie jak ty wiesz...

URA BURA SZEF PODWÓRA-WIRACHA POBLISKCH BARÓW MLECZNYCH JESTEŚ Z LICZNIKEM OD ANGLIKA....BUAHHAHAHAHAAA

NAJLEPIEJ ZAJMIJ SIE SOBĄ :mad2: