Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem z moja BMw e36 M52B20 A mianowicie problemy z odpalaniem objawia sie to w taki sposób iz kiedy przełącznik znajduje sie w pozycji automat (czyli odpala na benzynie a po 2000obr/min przełacza na gaz) to nie odpala tak płynnie jak to robi na samym gazie lub samej benzynie Co to moze byc? Gaz mam drugiej generacji BRC+Blos

Opcji szukaj używałem i nic nie znalazłem ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
to bolączka drugiej generacji gazu.ja też tak mam u siebie.ja robię w ten sposób,że przed wyłączeniem silnika robię przegazówkę do około 2tyś obr. i przełączam ręcznie na benzynę.wtedy nie mam problemu z odpaleniem problem polega prawdopodobnie na tym,że po zgaszeniu auta na gazie gaz jeszcze chwilę leci z węża zanim elektrozawór odetnie dopływ w tym momencie auto się zalewa i stąd problem z odpaleniem.tak przynajmniej twierdzą gazownicy.można kupić jakieś cudo za 260zł,które po zgaszeniu silnika dopala gaz w wężu na zasadzie świecy żarowej nazywa się popularnie start ok
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano

witam

robie tak jak kolega wyzej czyli przed gaszeniem silnika przelaczam na benzyne i jest dobrze , chociaz przyznam ze jak gasilem na gazie to nie było az tak zle

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg