Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. U mnie w samochodzie jest trochę dziwna sytuacja, taka że na wolnych obrotach nadmuchy wieją zimnym powietrzem a jak dam więcej gazu to wtedy z nadmuchów wieje ciepłe powietrze co może być przyczyną takiego zachowania pozdrawiam
Opublikowano
Elektrozawory - mają popękane spręzyny które trzymają je w pozycji otwartej podczas postoju samochodu, masz je połamane i są cały czas zamknięte, po dodaniu gazu robi się na chwile obieg i grzeje, sprawdzone i przetestowane na E39.
www.alltech24.pl - oświetlenie led, xenon, ringi ccfl, markery led, pokrowce samochodowe, przetwornice napięcia, lampy robocze led

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=160bfe16170114a1][img]http://images41.fotosik.pl/1246/160bfe16170114a1m.jpg[/img][/url]
Opublikowano

A dodatkowa pompa wody działa? Bo jeśli nie to nie elektrozawory tylko normalne zachowanie. Ja mam M20B20 i u mnie nie ma tej pompy i na wolnych obrotach tzn. poniżej 1500 obr/min leci zimne powietrze, a jeśli dodam gazu to od razu ciepłe. Jest to związane z tym, że pompa wody nie jest w stanie zasilić nagrzewnicy odpowiednią ilością ciepłego płynu i po to właśnie jest dodatkowa pompa wody przy elektrozaworach, która wymusza obieg płynu przez nagrzewnicę. ( Swoją drogą chciałbym ją mieć bo jak jest -20 st C to tak troche ciężko nagrzać wnętrze samochodu)

Poza tym był już kiedyś wątek na temat ogrzewania i padniętej dodatkowej pompy wody.

Opublikowano

Witam

Omin kolego elektrozawory i pusc bez posrednio na nagrzewnice jak bedzie grzało to masz odpowiedz.Sprawdz jeszcze na przedzie pompke przy elektrozaworach.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

KOLEGO SPRAWDŹ STAN CIECZY CHŁODZĄCEJ I ODPOWIETRZENIE UKŁADU CHŁODZENA

pozdro.

gdyby FWD było lepsze Bóg nie stworzyłby BMW.
Opublikowano
witam wszystkich sprawdziłem pompkę obok elektrozaworów i po podłączeniu na krótko niestety nie daje oznak zycia :-( spróbuje jej poszykać pozdrawiam
Opublikowano
Poszukaj sprawnej razem z elektrozaworami, najlepiej z ostatnich lat produkcji. Będzie świeższa i może gumki w zaworach nie zdążyły popękać.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

do wymiany kolego tak:

termostat, pompa wody pasek,

pasek się ślizga i nie działa tak wydajnie pompa wody jak powinna. na wyższych obrotach dlatego działa. miałem ten sam problem ale już go w ten sposób naprawiłem.

Pozdrawiam