Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę to zrobić w celu przeciągniecia kabli do radia.

Pozdrawaiam.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano
Niedawno zmnienialem więc tak: Trzeba wycianac ramke lewarka (Lewarka jak i dzwigni recznego nie trzeba demontowac) następnie podniesc plastik tunelu do góry (jest na zatrzaskach) Nastepnie tył tunelu też zastrzaski (pociągnąc do tyłu). Następnie dwie śruki chyba 10 z tyłu i dwie z przodu pod zaslepkami, ramke ręcznego wcisnąć pod ukosem do srodka tunelu. Nalezy poodpinac wtyczki instalacyjne popielniczki, aux. tel (jesli sa) i to wszystko ...powodzenia
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Wypaliłem właśnie szwagrowi dziurę w przednim podłokietniku (e90),położyłem żarówkę i się gówno przytopilo.Gdyby był z naturalnej/prawdziwej skóry-nic by się nie stało.

Czy żeby zdemontować ten podłokietnik to trzeba wyciągać cały środkowy tunel?

Czy może jest jakiś sposób na demontaż samego tylko podłokietnika?

Aha w tym autku jest podłokietnik szeroki-pojedynczy nie ten dzielony.

Będę wdzięczny za podpowiedź,bo nie znam tego modelu.

SPOKOO

Opublikowano
Wystarczy wypiac tylna sciankę ta z nawiewami i popielniczka (trzyma sie na zatrzaskach). Reszta jest prosta, zawiasy podłokietnika sa na metalowych bolcach. Powodzenia.
  • 3 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta:)Bo chyba nie do konca wyjasnione a potrzebuje pomocy, czy tu el srodkowy wyjmuje sie na zatrzaski?Czy trzeba wyciagac lub odkrecac cos przy galce zmiany biegow?Czy listwa jest na zatrzaskach i wyciaga sie ja po prostu do gory.Druga sprawa czy po wyjeciu listew na konsoli srodkowej tam gdzie sa kratki z nawiewami mozna jakos odczepic kratki w celu oklejenia listew folia?

Dzieki z gory za pomoc!:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest sporo DIYs w sieci.

TUTAJ masz fotorelację ze ściągania tunelu środkowego, a TUTAJ z oklejania listew wewnętrznych z instrukcją ich uprzedniego demontażu.

pzdr

yaz

• 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

To ja odkopię raz jeszcze. Czy ktoś wie jak rozebrać ten dwuelementowy podłokietnik? Chodzi mi o to, jak zdjąć te dwie oklejone skórą części po to, żeby okleić je inną skórą?

@marvel.marv, znalazłeś sposób?

Opublikowano

Rzeczywiście to było łatwe, dzięki :)

Ale niech mi ktoś pomoże zdemontować tę dłuższą, nieruchomą część! :idea:

HELP!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jest sporo DIYs w sieci.

TUTAJ masz fotorelację ze ściągania tunelu środkowego, a TUTAJ z oklejania listew wewnętrznych z instrukcją ich uprzedniego demontażu.

http://i81.photobucket.com/albums/j221/poshops/IMG_3264.jpg

Czy może ktoś pomóc ? Potrzebuję zdjąć srebrny dekielek (pokrywkę) od popielniczki w e90 LCI. Już ją wymontowałem z tunelu środkowego ale nie jest to takie proste żeby zdjąć ten dekielek. Wymieniałem listwy wewnętrzne na inne i został mi do zmienienia tunel środkowy i popielniczka które będą zrobione w firmie zajmującej się hydrografiką. Być może ktoś już sobie oklejał te elementy albo zna dobrze angielski, próbowałem to tłumaczyć ale nie ma to większego sensu w translatorze. Z góry dziękuję.

Opublikowano
zwykłe zatrzaski w środku, zdejmowałem u siebie łącznie z tym paskiem srebrnym żadnej filozofii po prostu mocniej szarpnąć jednocześnie podważając, jedynie przy pasku ściąć zgrzewy plastikowe a następnie przykleić
  • 1 rok później...
Opublikowano

Ktoś podpowie u mnie te łączenie nie jest doposowane idealnie. Można to jakoś poprawić żeby ładniej na siebie nachodzily te dwa elementy? Tam jest jakaś spinka?

b37a6b1c32ab.jpg

19911337595d.jpg

Opublikowano
U mnie tez tak jest. Nie ma tam żadnej spinki. To jest zahaczone jedno o drugie i tak o się trzyma. Regulować można tylko cały tunel przód tył po odkręceniu wszystkich 4 śrub ale to tez za wiele nie da.
Opublikowano
Czyli nie ma co się przejmować? Tylko zastanawiam się, bo od strony kierowcy te łączenie jest sztywne a od strony pasażera można to "wciskać" i troszkę wtedy skrzypi... Podłożenie jakieś pianki czy gąbeczki coś pomoże?