Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie.Dziś zaszedłem na złom.I oto mieniła się tam zielona coupe z silnikiem e36 325i . Oczywiście zaraz ogołociłem co należy tzn 18 przyciskowy komp. , kompletny tempomat,no i postanowiłem zajrzeć w tylną oś. Zawiesiłem ją w powietrzu i przekręciłem tarczami do przodu. Kumpel zasygnalizował że po jego stronie obróciło sie też do przodu.Czy to znaczy że natrafiłem na szpere?? Czy jest jakakolwiek możliwość żeby dyfer w powietrzu zakręcił kołami razem do przodu??? Pytam bo jak to szpera to zaraz po nią polece w sobote(a wiem że tam jeszcze będzie).teraz pytanie czy szpere założe plug n play do mojego 323i??? czy czymś układ M50 różni się od M52??? typu półosie czy wał??? Posłużcie radą

_____

Dj, przeczytaj ogłoszenie na górze działu E36 ;) 3XX + opis. pozdro. mattiss

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Oba koła w ta sama strone = szpera

w przeciwne = brak

Polecam, mam u siebie o czym dowiedziałem sie przypadkowo przy wymianie tarcz w serwisie.

Opublikowano
Polecam to urządzenie. W takich jak teraz warunkach daje dużo frajdy :twisted:
Opublikowano
Komputer jest na Ebay-u do kupienia,a tempomacik własnie zamontowałem ,ale jeszcze zapomniałem założyć czujników od hamulca i sprzęgła,reszta założona :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Jezeli oba koła były w powietrzu to przy kręceniu jednym kołem "do przodu" drugie również będzie kręcić się w tą samą stronę nawet w dyfrze bez szpery! Nie wiem skąd się to wzięło że wszyscy myślą że będzie kręcić się w przeciwną :duh:

Niech kolega przytrzyma delikatnie jedno koło a ty zakręć drugim - jezeli kolegi koło bedzie stało w miejscu to brak LSD a jak bedzie mu się wyrywało z rąk to jest szperka :cool2: