Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
przed czy po lifcie jedno i to samo , 1,5mm startej tarczy z obu stron to max do jakiego można dopuscić, ja wymieniam swoje tarcze przednie co dwie podmiany klocków . Tarcza im cieńsza tym słabiej oddaje ciepło szybciej sie potem wyginają.
Opublikowano
Nie wiem jak na to patrzeć,ale mechanik mi powiedział tak że z przodu jak się wymienia klocki to od razu tarcze,a z tyłu co drugą wymianę klocków. :?: :?: :?:
Opublikowano
Nie wiem jak na to patrzeć,ale mechanik mi powiedział tak że z przodu jak się wymienia klocki to od razu tarcze,a z tyłu co drugą wymianę klocków. :?: :?: :?:

To się chyba tyczy ludzi, którzy ostro jeżdżą i mają ciężką nogę na hamulcu i gazie. Wtedy może i przód nie daje rady na 2 wymiany klocków. Chyba, że ktoś montuje jakieś dziwne zamienniki - miękkie jak plastelina to wtedy pewnie są w stanie się zjechac przy jednych klockach.

Przy nie tak ostrej jeździe to tarcze spokojnie wystarczają na 2 zmiany klocków. No chyba, że się zdarzy, że mają gdzies ewidentnie głęboką rysę/rysy to wtedy się je wymienia.

Pzdr.