Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje część wału napędowego, łączącą go z mostem. Jest to część nr 16: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL82&mospid=47545&btnr=26_0188&hg=26&fg=10&hl=177.

Problem polega na tym, że nigdzie nie mogę jej kupić. Z drugiej strony, tj. od strony skrzyni jest taka część gumowo-metalowa którą bez problemu można kupić wszędzie, a z tą jest problem.

Jeśli ktoś wie i może to niech pomoże. Dzięki :)

Opublikowano

Witam.

Jak widzę jest to zabezpieczenie przed odkręcaniem się śrób, każdy dobry mechanik to wtynie coś takiego z blachy grubości 1 mm wywierci dwa otwory i po problemie, a jeżeli szukasz orginału to pytaj w serwisie, jezeli oni nie mają to pozostaje dorubka.

Pozdrawiam Józef

Opublikowano

Witam ponownie.

Przepraszam, żle popatrzyłem na rysunek zmyliła mnie za długa kreska, i źle odczytałem, to jest przegub równobieżny a wtej sprawie to nie pomogę.

Pozdrawiam Józef.

Opublikowano
Witam, potrzebuje część wału napędowego, łączącą go z mostem. Jest to część nr 16: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL82&mospid=47545&btnr=26_0188&hg=26&fg=10&hl=177.

Problem polega na tym, że nigdzie nie mogę jej kupić. Z drugiej strony, tj. od strony skrzyni jest taka część gumowo-metalowa którą bez problemu można kupić wszędzie, a z tą jest problem.

Jeśli ktoś wie i może to niech pomoże. Dzięki :)

Mam cały kpl.wał z 530d 3,0 2002 roku w automacie, sedan , jeśli cię to interesuje.

Opublikowano

U mni etez padł ten przegub. ASO wyceniło część na 760zł (Fus).

Wymieniłem kompletny wał z podporą - używka za 150 zł :)

Szukając dowiedz się dokładnie jaki masz nr części bo wystepowały dwa rodzaje połaczeń szrzynia-most.

pzdr

LETki

• 1 rok później...
Opublikowano
Hej, ten przegub homokinetyczny jest zazwyczaj nieśmiertelny, ale któż wie. Można kupić z firmy GKN, tylko trzeba dobrze poszukać.
pozdrawiam Bartek