Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ludzie pomocy!!!

Proszę aby ktoś kto się na tym zna mi pomógł :)

Podsumuje co już zrobiłem w mojej sprawie;

-czysciłem zawór EGR

-wymieniłem odme

-wymieniłem zaworek sterowania turbem

-odłączyłem przepływkę i silnik wszedł w tryb awaryjny czyli chyba przepływomierz ok

Co to może być proszę o podpowiedz bo stoje dalej w martwym punkcie... :cry:

Czytałem wiele tematów ale nigdzie nie jest napisane jak ma być w 320d... Jak się wasze auta zbierają na czwórce i piątce bo moja 320d tak: jade powiedzmy na piątce 90 chcem przyspieszyć daje nawet gaz w podłogę a on musi się "zastanowić" ok 5-10 sekund i powoli zaczyna przyspieszać. Powiem jeszcze ze dzięki wymianie odmy i czyszczeniu EGR zwiększyła się dynamika na jedynce dwójce i trójce lecz na czwórce i piątce taj jak wyżej, na pierwszych trzech biegach też szału nie robi ale jest troszke lepiej. Na koniec dodam ze ekonomizer idzie na maxa tylko na jedynce, dwójce i na trójce z wielkim wysiłkiem ale dojdzie na 19l Proszę o pomoc panowie

sprzedam felgi 15 cali ładne szczegóły w dziale giełda!!!
Opublikowano (edytowane)
A w każdym modelu 320d jest ten czujnik bo ja szukałem i nie mogę znalesc... :o No niewiem czy taki głupi czujnik by go tak przymulił... macie jakies inne pomysły?? Czy może on jest tak ważny kolego joshimura1?? Edytowane przez mateusz(e46)
Opublikowano (edytowane)
No jutro zerkne na niego i wyczyszcze ale nie sąsdze zeby to była przyczyna... A te objawy nie pasują na uwalone turbo??MOże pompa wtryskowa?? Co sądzicie może jeszcze cos innego? Edytowane przez mateusz(e46)
Opublikowano
kolego yoshimura01 o co chodzi z tą gruszką turbiny gdzie to jest i wogóle o co chodzi?? Tak jak mówiłem nie moge obejzeć tych filmów więc prosiłbym bardzo o jakies zdjęcia albo wytłumaczenie... :shock: Wg moich obserwacji wskazania ekonomizera ewidentnie wskazują przepływomierz ale po odłączeniu wchodzi na tryba awaryjny czyli chyba ok? yoshimura01 osiwiec mnie z tym zaworkiem bo niewiem co on daje:) PoMoCy :D
Opublikowano
No dobra filmiki obejrzałem chodzi o to co się tam ruszało jakby coś od gazu przy pompie wtryskowej w starych autach??
Opublikowano
Wielkie dzięki za podpowiedzi! :D :cool2: A czy można wyeleminować Turbo z możliwych awarii czy i ono moze być uszkodzone??
Opublikowano
Od zmiany do zmiany nie dolewam nic oleju, silnik nie dymi na niebiesko nigdy na ciemno to musi dostać ze 4500obr/min myślę ze turbo raczej jest ok. A pompa wtryskowa można ją wykluczyć??
Opublikowano
bc pokazuje w jeżdzie mieszaniej ale więcej trasa około 6litrow... jade tak od 90 do 130 na trasie
Opublikowano
No to bardzo się ciesze i dziękuję joshimura01 za zainteresowanie tematem... :D będę musiał patrzec jeszcze na te wszystkie przewody itp A jak tam twoja chodzi dobrze sie zbiera?? ile do setki mierzyłes??
Opublikowano
No to pięknie jak tak jeżdzi... Ja ze swoją jadę do jakiegoś mechanika chyba bo juz mi ręce opadły! :( Nie mam czasu sie z tym bawić a mam znajomego mechanika w szczecinie od bmw on to rozkmini w jeden dzień bez problemu ale skasuje no niestety frycowe trzeba zapłacic :( Dowiedziałem się dziaiaj ze przyczyną mogą być zapchane katalizatory jak je wyrzucic i gdzie one wogóle są można je wogóle wyrzucic???
Opublikowano (edytowane)
chłopaki mam pytanie odnoście przepływomierza, na początki tego postu mówiliscie żeby kolega zwrócił uwage na ekonomizer i kolega opisał ze na pierwszych 2 biegach dochodzi mu na maxa na 3 cieżko ale tez dojdzie no a na 4 i 5 nie ma szans zeby doszedł do konca. W dniu dzisiejszym z czystej ciekawosci sprawdziłem jak to jest u mnie, a wiec ekonomizer przy maksymalnie wcisniętym gazie na 5tym biegu potrafi wychylić na maxa. Czy to oznacza nieprawidłową prace przepływomierza ?? Dodam, ze nie mam żadnych problemów z samochodem, brak turbodziury, moc w całym zakresie, spalanie w normie teraz około 8-9L/100KM. Z góry dzięki za odpowiedz. Edytowane przez kedas1
BMW - bedzie sie działo !!
Opublikowano
to oznacza ze przepływomierz pracuje dobrze nie masz się czym przejmować:) jak dobrze chodzi to proponuje nie szukać dziury w całtym :D :D
Opublikowano
o własnie o taka odpowiedz mi chodziło, a powiedz tak dla dopowiedzenia wszystkiego: gdyby nie dochodził na maxa to wtedy niewłaściwie pracuje przepływomierz, zgada sie ??
BMW - bedzie sie działo !!