Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem "świeżynką" na forum.. Bardzo Was proszę, niech ktoś mi powie gdzie znajdują się dokładnie czujniki poziomowania ksenonów... Nie wiem dlaczego świecą mi za wysoko :( zaznaczę tylko, że przy włączaniu świateł widać jak się poziomują same, ale mimo wszystko świecą zbyt wysoko...
Opublikowano
jezeli swieca za wysoko to je ustaw recznie przy reflektorze czujniki tego nie zrobia one jedymie ci obnizą kiedy np bedziesz miał mocniej zajadowany tyl
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
w e46 dokładnie nie wiem ale w e39 sa gniazda na klucz imbusowy z tyłu reflektora (od srodka silnika)jaden do regulacji poziomu i jeden do pionu wiec na 100% w e46 bedzie cos podobnego
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
O.K. Dzięki serdeczne.. Wolę wiedzieć na wypadek gdyby jakiś pseudo-znawca mechanik próbował dobierać się gdzie indziej:) Niestety nie mam zaufanego, a BMW posiadam po raz pierwszy.. (i nie zamienię na żaden inny samochód).. :P
Opublikowano
Podjedź koleżanko na jakąś stację obsługi i niech ci ustawią porządnie światła. Ksenony masz ori czy dokładane? Masz regulację z lewej strony kierownicy?
Opublikowano
Nie mam regulatorów przy kierownicy, byłam na stacji diagnostycznej i miły pan ustawił tak jak należy (przez jakieś małe pokrętła za lampami :P ) Wszystko już jest o.k. Dziękuję serdecznie za podpowiedzi :wink: :wink: :wink:
Opublikowano

no to szerokości ;)

A jakby ci lampki swieciły na różowo, purpurowo lub jakby zaczęły ci mrugać to palniki masz do zmiany. Powiem ci że jak wymeinisz je (a pewnie masz nie pierwszej młodości) i rozświetlą się one po kilku godzinach świecenia, to światła będziesz miała już wtedy pod dostatkiem ;)

Mało kto wie, ale wypalony palnik może dawać tylko 40% swojego znamionowego światła!