Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki mały problem z ABS-em mianowicie zaczały mi swiecic kontrolki abs, dsc, chamulce ,niedziałał predkosciomierz , ekonomizer no i serwotronic.

podjechałem na kompa no i pokazał czujnik abs lewy tył

wymieniłem i wszystko było oki (niedługo)

Mianowicie zakopałem sie troszke w błocie i zaczeło znowu swiecic podjechałem na kompa i szok

czujniki abs-u

Prawy przód

Lewy przód

Prawy tył

I tutaj mam takie małe pytanie :

jak zęby z których czyta czujnik abs-u są pozalepiane błotem to spowoduje to ze kontrolki się będą swieciły czy mam niewierzyć w cuda i wymienić wszystkie czujniki

według mnie jest niemożliwością żeby wysiadły wszystkie czujniki

Opublikowano
ty ja tez tak miałej błąd czujnika abs-u tył lewy :D a ile kosztuje taki czujnik?
było e32 735 automat e34 524td automat, e36 320i , e36 323i perełka ;( automat, e38 740 i automat , e32 735 automat , e39 528i automat :) ,obecnie e39 520 i e39 523i e65 730d individual
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam serdecznie, podłącze się do tematu, a mianowicie te same objawy co na początku postu, tyle że padł mi czujnik tył prawy. Nic się nie dzieje, abs i asc świeci, reszta odczytów na desce jest sprawna. Nawet przypomniało mi sie jak sie jeździ prawdziwym BMW z tylnym napędem :dance: :twisted: Ale do rzeczy, po namowach kolegi kupiłem na allegro czujnik nowy za 100, ale NIE BĄDZCIE FRAJERZY TACY JAK JA czujniki za 100 nie działają, na 100% sprawdzone. Zamieniłem czujnik kołami no i wyszło że jedna ten "nowy" jest do bani. Potrzebuję namiary na czujnik abs "siemens at 51 90 41 BMW 61.12-8 366 234 9" to są symbole z niego, ma wtyczkę szarą. Może ma ktoś do odsprzedania nowy lub używany.