Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w E46 oprócz klimatronik'u jest dodatkowo pomiędzy środkowymi nawiewami 'kulisty suwak'. Ma zakres od zimnego powierza(niebieskie) do gorącego(czerwone).

W moim E46 sterowanie temperaturą wnętrza odbywa się własnie poprzez ten suwak, obojętnie jaka temperatura jest ustawiona na klimatroniku. Prosze o informację do czego służy ten suwak oraz jaką opcję wybrać żeby zadziałał klimatronic?

Opublikowano
Ten suwak wlasnie tak ma dzialac. Odpowiada on tylko na temperature tych dwoch srodkowych kratek, ktore bezposrednio wieja na kierowce ;). Natomiat wszystkie pozostale nawiewy regulowane sa srodkowym panelem, sprawdz np. ustawiajac 30 na panelu, zaznaczajac powietrze na szyby, oraz ustaw zimne na kratce, zrozumiesz wtedy jego dzialanie ;).
Opublikowano

Wydawało mi się że jak mam zaznaczone na klimatroniku wszystkie miejsca nawiewu:dół\środek\góra to powinno taką temperaturą wiać a nie uzależniać jeszcze ją od jakiegoś pokrętła :P

w kazdym razie dzięki za podpowiedz :)

Opublikowano
Wydawało mi się że jak mam zaznaczone na klimatroniku wszystkie miejsca nawiewu:dół\środek\góra to powinno taką temperaturą wiać a nie uzależniać jeszcze ją od jakiegoś pokrętła :P

w kazdym razie dzięki za podpowiedz :)

Wiekszosc modeli BMW tak ma :D

Opublikowano
Zamiast sie dziwić, powinieneś być bardzo zadowolony. Ja bardzo lubię tą opcję. Nie lubie jak na twarz wali mi gorące powietrze, więc ustawiam np. nadmuch na szybe, a jak już silnik złapie temperature i zaczyna lecieć gorące powietrze, to włączam dodatkowo nadmuch przez kratki i korekte np na dwie niebieskie kropki i na twarz leci mi rześkie powetrze. Przymykam troche otwory w kratkach i mam delkatny rześki zefirek :) na twarz, a przez inne nawiewy wnętrze nagrzewa sie do ustawionej temperatury - bardzo fajowy drobiazg :cool2: .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Inżynierowie BMW wpadli na genialny pomysł, w innych autach tego nie ma.

W momencie kiedy łapie cię senność a nie chcesz zmarznąć w aucie, ustawiasz właśnie te nawiewy na sklę niebieską, automatycznie człowiek (kierowca ) dużo lepiej się czuje,

Bardzo przydatny wynalazek :D

Pozdrawiam
Opublikowano

Podepnę się pod temat:

U mnie jest tak jak mówicie tylko mam tego rodzaju problem jak ustawie na 23 stopnie na auto to na nogi wieje mi żarem. Czy to będzie uwalony czujnik temperatury przy nagrzewnicy???