Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

pisałem kiedyś na innym forum o tym problemie lecz niestety ale nie doczekałem się konkretnej odpowiedzi. Problem wygląda tak:

podczas jazdy od czasu do czasu mi pojedynczo szarpnie autem, czasami pojawia sie przy tym zapalona kontrolka baterii, czyściłem przepustnice, jeździłem z wypiętym przepływomierzem i dalej nic nie dało... moze to wina komputera? jak wypiąłem przepływke to wogóle komputer nie wskazał błędu że nie ma przepływomierza... mi sie wydaje że powinien... podpinałem auto do komputera u mechanika i niby żadnych błędów nie ma... moze to być wina świec czy kabli?

dzięki za odp :)

Opublikowano
Jeżeli nie wymieniałes świecy i kabli,to warto wymienić(może dojśc do uszkodzenia cewki zapłonowej.Któras ze świec może przerywać lub ma przebicie.Czy wymieniasz regularnie filtr powietrza?Poza tym,pozostaje sprawdzić pompe paliwa i wtryskiwacze.Powodzenia.Czy to się dzieje na paliwie?czy na gazie?Sprawdz tylko na paliwie
Opublikowano

hey!

ja auto zakupiłem dopiero we wrześniu. także jaki filtr wymieniłem to tylko oleju jak zmieniałem olej. Filtr powietrza nie wymieniałem. Na gazie i na benzynie jest to samo. Jak gość mi zakładał LPG to mwił że mam niskie podciśnienie w kolektorze...

Opublikowano
Hmm...Nie wiem co Ci doradzić?Jeśli masz lpg to kable w/n i swiece wymień obowiązkowo.Filtr powietrza ja kupuje z FILTRON-a cena jest przystępna.Świece kupiłem DENSO(ok.15zł za szt)-zamiennik NGK.Kable to juz nieco większy wydatek.Chyba,że pojedziesz do fachowca,zeby nie wymieniać połowy auta.
Opublikowano
dziś jak jechałem to obrotościomierz oszalał... zaczął skakać od 1000 obr do 3000 obr., nacisnąłem sprzęgło żeby silnik odciążyć, po chwili silnik zgasł. trwało to około 10 sekund. stanąłem na poboczu i nie mogłem zapalić. dopiero po odczekaniu około 20 sekund zapalił i już normalnie sie zachowywał....