Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jestem nowy na forum i mam problem z webastem w mojej buni tj. łapie taki błąd:

3 Circulation pump

Error frequency : 255

Water pump ON 48.00 0-n

Cooling temperature 43.00 degrees Celsius

Open circuit

po skasowaniu tego błedu webasto zaczyna działać ale zaraz po wyłaczeniu samochodu i ponownym go włączeniu znowu łapie ten błąd i znowu po skasowaniu działa webasto i tak wkoło. jaka może być tego przyczyna??? z błędu wynika, iż jest otwarty obwód pompy cyrkulujacej webasto tzn. że jest uszkodzona czy coś nie łączy. od czego zacząc sprawdzanie. webasto mam ustawione tylko na dogrzewanie silnika

proszę o pomoc bo szukałem na forum ale niestety nie znalazłem

Opublikowano
a robiles test wykonawczy wszystkich elementow ? zrob osobno test pompki cyrkulacyjnej. moze byc tak tez,ze jesli blad wyskakuje przy tej samej temperaturze ,to obwinalbym sterownik , jesli nie to sama pompke.
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
po rozebraniu webasta okazało się, iż pompka wymuszonego obiegu ta przy webaście jest spalona. założyłęm dobra pompkę i wszystko śmiga jak ta lala.
  • 4 lata później...
Opublikowano

A czy da się tę operację wymiany pompki zrobić samemu? Ma ktoś jakiś guide DIY do tego?

Czy może nie ma wyjścia i jest to skomplikowana sprawa i trzeba mechanika?

Mam podobne błędy jakie są opisane powyżej i webasto mi przestało działać ostatnio. Aczkolwiek taki błąd miałem też rok temu a mimo wszystko webasto działało po skasowaniu tego błędu. Tak jakby problem był sporadyczny. Jak go rozpoznać?

Andrzej
Opublikowano
A czy da się tę operację wymiany pompki zrobić samemu? Ma ktoś jakiś guide DIY do tego?

Czy może nie ma wyjścia i jest to skomplikowana sprawa i trzeba mechanika?

Mam podobne błędy jakie są opisane powyżej i webasto mi przestało działać ostatnio. Aczkolwiek taki błąd miałem też rok temu a mimo wszystko webasto działało po skasowaniu tego błędu. Tak jakby problem był sporadyczny. Jak go rozpoznać?

moze to Ci pomoze :)

sprzedam iCom Next Ori