Skocz do zawartości

szarpie i wyłącza sie licznik,a na wolnych obrotach jest ok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam E36 320 z 1991 z gazem sekwencyjnym,byłem na kompie i nie mam żadnych błędów lecz problem nadal jest. Chodzi o to ze czasami na zimnym silniku wyłącza się cały licznik i razem z nim gaśnie silnik, po ułamku sekundy jedzie i znowu to samo,dzieje się takimi seriami,aż nie uzyska dobrej temperatury.Na wolnych obrotach jest ok a gdy ja che przegazować dzieje się to samo. proszę o jakieś rady bo z tym nie można jeździć
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
odkrec licznik i docisnij zapinki przewodow wtedy licznik powinien poprawnie dzialac ale dlaczego gasnie silnik to juz inna sprawa,mozesz wogole odlaczyc licznik i jechac nie ma to wogole powiazania z tym ze gasnie silnik
Opublikowano
Hmm licznik gaśnie przed silnikiem? A i powiedz czy kupiłeś auto z sekwencją, czy sam montowałeś LPG i czy od początku montażu taki problem czy tak nagle...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=aNDVXfWp7LE

oto link do filmiku jaki nakręciłem może to nasunie wam jakąś myśl, sprawdziłem masę od aku, sprawdziłem kostki licznika i wydaje się byś wszystko OK, wczoraj dość długo nie chciała jechać lecz gdy już jej przeszło zauważyłem ze podświetlenie licznika jest lepsze tzn mocniej świeci, a co powiecie na słabą masę z budy na silnik? dodam tez ze togo nie było przed wymianą skrzyni biegów

kupiłem ja z gazem sekwencyjnym

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W skrzynce bezpieczników jest biały przekaznik odpowiedzialny za napięcie na sterownik i pompe paliwa.Proponuje go podmienić i obejrzeć ten który masz.Jest obok przekaznika paliwa.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.