Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

--------------------------------------------------------------------------------

Witam posiadam bmw e36 coupe 16.m43 z 94 roku.Ostatnio wchodze do auta i wkladaam klucze do stacyjki i prubuje pilotem wyłaczyc immo, tą diode czerwona a by zgasla i nic? i nie moge sie ruszyc nigdzie moja bunia, poszedłem po kablu od diody i namierzyłem czarna puszke ktora znajduje sie pod kierownicą w schowku ale tam jest pare kabelkow kolrowych takze nie wiem o co be,prawdopodobnie mogl mi paść transponder, a posiadam tylko jeden tak samo kluczyk , co mam robić , mi sie zdaje ze to nie jest seryjny immo bo mam kluczyk osobno i osobno trnasponder z bateria. co mam robic jak mam ja odpalic to moja bume.Dajcie znaka.Elo

Opublikowano

A po przekręceniu na zapłon jest krótki sygnał dzwiękowy z immo?

Jeśli tak to możesz mieć włączony tryb serwisowy (jak oddajesz auto do mechanika, żeby mogli odpalać bez zabezpieczeń).

U mnie jak była w tym trybie to akurat paliła się na stałe i trzeba było przekręcić zapłon i dotknąć (zmasować), stacyjkę i jakiś element metalowy (ja dotykałem śróbki mocującej osłonę koło stacyjki.)

Opublikowano

Mi analogicznie tyle ze 100km od domu przesta ł działas pilot przycisk na pilocie ktorym to odłączałem immo. auto otworzyłem ale zgasic immo nie mogłem, wyjscie było jedno- jechac 100km po drugi pilot, a tamten dac do naprawy.Dlatego teraz jak jade dalej niz 50km od chaty zabieram drugi komplet kluczyków.

Moze masz tam jakis zimny lut w pilocie, moze bateria zle trzyma .....pokombinuj tak najpierw nim bedziesz rozbieraj auto.

Opublikowano
Ano po przekreceniu na zaplon mam własnie krótkie piknięcie alarmu immo i pozniej probouje je wyłaczyc pilotem i nie daje rady w tym momencie, i dalej mruga dioda nie moze zgasnąc.
Opublikowano
Narazie nic nie grzebie bo moge blaganu wiekszego narobić, zawiozlem pilota do goscia kotry zajumje się zakladaniem alarmów itp.Moze byc że gdzies bateria nie łaczy albo zimny lót jest, jakoś po południu ma mi go podwieśc, i w tedy sie okaże co jest nie tak czy pilot czy dalej trzeba szukać przyczyny.
Opublikowano
no i wszystko jasne o co be gościu przywiozł mi pilota okazalo się że pilot dobry jest , dopiero jak podłaczylem bete kabelkiem czarnym od masy pod stacyjke dopiero odpaliła, to jest uszkodzona ta czarna puszka cos tam w niej jest nie tak ,gosciu powiedizla ze musze nowy alarm zamowic moze byc z allegro nawet za 100 zl i podłacze to wszystk od nowa i bedzie git.