Skocz do zawartości

[E39]530d. Jakiej firmy wiskoza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W niedługim czasie będę musiał wymienić wiskozę i chcę zapytać jakiej firmy są najlepsze i ile kosztują?

Wiskozę wymienia się z wiatrakiem?

Dzięki za pomoc

Opublikowano
wisko sie nie wymienia z wiatrakiem odkrecasz go i przykrecasz do nowego wisko kupuj tylko jakiejs dobrej firmy bo podroba to wytrzyma max 2000 km kup np meyle lub oryginal

bmw e46 330d automat 204 ps

bmw e46 320d manual 150 ps

a3 110 ps ahf

suzuki gsxr 1000 k3 175 ps 0-200 7sek :P

bylo a6 c5 2.5 tdi quattro ake -mile wspomnienie

Opublikowano

Nie wykluczone, że w pudełku MEYLE będziesz miał wiskozę innej firmy. MEYLE w dużej części zajmuje się też konfekcjonowaniem części. Ja tak miałem w przypadku łożysk do piasty w poprzednim aucie - w pudełkach MEYLE było jedno łożysko FAG a drugie SKF (oba identyczne konstrukcyjnie oczywiście). Kiedy miałem już zrugać ostro sprzedawcę, że pozamieniał coś na maxa wytłumaczył mi, że MEYLE tak ma - niektóre wyroby mają swoje a te, których sami nie produkują biorą od innych producentów i sprzedają pod swoimi znakami. Dla przykładu pokazał mi też pudełka z częściami zawieszenia przedniego niby MEYLE a w środku były w rzeczywistości części SACHSA lub LEMFORDERA.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kup SACHS

Po co kombinowac z wiskiem :duh: . Oryginalnie jest BEHR, ASO nie zamienia na nic innego jak BEHR. Powinno byc BEHR'a. Nie oplaca sie na tym oszczedzac. Kolega jak poszuka na forum to znajdzie moj temat, w ktorym uszkodzilem auto przez glupie wisko.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
kup SACHS

Po co kombinowac z wiskiem :duh: . Oryginalnie jest BEHR, ASO nie zamienia na nic innego jak BEHR. Powinno byc BEHR'a. Nie oplaca sie na tym oszczedzac. Kolega jak poszuka na forum to znajdzie moj temat, w ktorym uszkodzilem auto przez glupie wisko.

Kupiłem BEHR'a i już zmieniłem. Oryginalne też było BEHR'a.