Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, mam problem ze skrzynią w 730i bez LPG. Nie wyświetla się żaden komunikat, a skrzynia przełącza biegi przy ~ 6000 obrotów. Na `M` biegi można przełączyć ręcznie - 1, 2 i 3. Na `D` pozostaje na 3. Na S,E startuje z 1 i jak wsponiałem przełącza dopiero przy ok 6000. Edytowane przez ROBERTU3
Opublikowano
Wszystko wskazuje na to ze masz walniety sterownik.Mialem to samo u siebie po zmianie skrzyni .Na zegarach nic nie wysfietla :?:
Opublikowano
Warto by sprawdzić. Gdzie go szukać. Czytałem gdzieś że jeżeli się nic ie wyświetla to może być usterka mechaniczna.
Opublikowano
Zacznij od sprawdzenia czujnika kick-down. Znajduje się on pod pedałem gazu. Najprawdopodobniej coś się pod niego dostało i jest cały czas wciśnięty.
BMW - Like No Other
Opublikowano

Na M to chyba startuje z 2... ale nie ważne,cos jest nie tak.

A co do skrzyni to winna być 4hp22/24...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
kick -down to raczej nie bedzie .Ciekawi mnie to ze na D masz tylko 3 przewaznie kiedy tak sie dzieje to skrzynia jest w trybie awaryjnym ale przecież u ciebie nic sie nie wyswietla.Spróbuj zrobic jej reseta ,może pomoże.Nie zaszkodzi sprobowac
Opublikowano
Zacznij od sprawdzenia czujnika kick-down. Znajduje się on pod pedałem gazu. Najprawdopodobniej coś się pod niego dostało i jest cały czas wciśnięty.

Bardzo dziękuje za to spostrzeżenie, pomogło i jestem Ci bardzo wdzięczny.

Dziękuje rónież wszystkim, którzy zainteresowali się moim problemem.