Skocz do zawartości

330xi zamiar kupna - wiecej opinii na temat 4x4?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ja osobiście polecam 330xi. Jestem jej szczęśliwym posiadaczem od roku i nie mogę narzekać. Na zimę idealne! Mieszkam w górach i wiem co to jest prawdziwa zima i duży opad śniegu. 4x4 xDrive + dobre zimówki (polecam Nokian WRG2, które sam mam założone) i żadna górka nie jest straszna. Po wyłączeniu DSC również daje dużo frajdy, ale jednak to właśnie napęd na cztery koła czyni z niej fantastyczny samochód. System HDC pomagający zjechać ze stromych wzniesień jest rewelacyjnym rozwiązaniem i w 100% spełnia swoje zadanie. Wiele osób dziwi się, że mam 4x4 w BMW i zaskakuje ich to w szczególności w zimie gdy autko zwinnie i pewnie prowadzi się po zaśnieżonych drogach, które niejednokrotnie z racji intensywnych opadów nie bywają odśnieżane na bieżąco.O ruszanie z miejsca stojąc pod górkę nie ma się co martwic bo zawsze perfekcyjnie zda egzamin. Wcześniej mając samochód z napędem tylko na przednią oś trzeba było się pilnować.