Skocz do zawartości

air bag a -20*C czy to ma jakis zwiazek?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie .

le najpierw skad ten pomysl?

kupilem autko w lipcu i do dzisiaj bylo wszysko git.

od 2ch dni bylo po okolo -12 -15 stopni.

jak dzis wyszedlem z pracy i odpalilem autko zapalila mi sie konttrolka air baga ?

skad ? dlaczego ?

nic nie bylo grzebane ani nawet dotykane przy poduszkach tak wiec nie wiem co sie stalo i co mam sprawdzac i gdzie zaczac szukac?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komputer prawde ci powie :wink: i blad wykasuje. Sprawdz czy blad powroci po wykasowaniu.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

a moze poczekac az mina mrozy>?

czy zewnetrzne czujniki mogly przymarznac

a no i jak mam 6 poduszek . kierowcy, pasazera ,na slupkach,i w drzwiach to poco sa wtyczki pod fotelem? i czy tam tez sa jakies zlacza od poduszek?

Opublikowano
to poco sa wtyczki pod fotelem? i czy tam tez sa jakies zlacza od poduszek?

Pod fotelem pasażera jest wtyczka która idzie do maty na siedzisko. Dzieki niej system airbag wie, żeby nie wystrzelać na darmo poduchy po stronie pasażera, jak tam fizycznie nikogo nie ma

Opublikowano
to poco sa wtyczki pod fotelem? i czy tam tez sa jakies zlacza od poduszek?

Pod fotelem pasażera jest wtyczka która idzie do maty na siedzisko. Dzieki niej system airbag wie, żeby nie wystrzelać na darmo poduchy po stronie pasażera, jak tam fizycznie nikogo nie ma

No i kostki od napinaczy pasów. Mogło też coś przy napinaczach się rozłączyć, choć mało prawdopodobne, chyba, że ktoś tam coś kombinował i nie zabezpieczył kabli.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dzieki za podpowiedzi problem sie wlasnie rozwiazal

to akumlator.

chcialem odpalic autko na padnietym akumlatorze i to wyszlo tak jak bym wypial poduszke i wlaczyl stacyjke.

juz jest git mam nowy akumlator blad wykasowany i nie wraca