Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc. Po odpięciu aku

Wczoraj znikły mi wycieraczki,

nie działa otwieranie szyb

świeci mi się kontrolka od airbagu

nie świeca mi się kontrolki od drzwi i od kierunkowskazów

na wyświetlaczu radia pisze DISABLED

Gdy podpinam INPE łączy mi się tylko z modułem silnika a poza tym nie połączy mi się z niczym, udało mi się tylko odczytać to.

http://images48.fotosik.pl/239/e29e83f054cf13d6m.jpg

Dodam że wcześniej inpa działała mi bez problemu.

Bardzo proszę o pomoc. :modlitwa:

Opublikowano
Nic nie ruszałem przy kodowaniu, pierwsze objawy zaczęły się w środę jak przyszedł większy mróz, wtedy znikły mi kontrolki od drzwi,a reszta po odpięciu aku.
Opublikowano

Już prawie wszystko gra po wizycie w Servisie powiedzieli mi że prawie wszystkie sterowniki były "Zawieszone" i nie dało się ich zresetować komputerowo tylko musieli je wyciągać i jakoś ręcznie resetować.

Tylko nie dało rady z sterownikiem airbagu powiedzieli że w żaden sposób nie da rady go zresetować i trzeba go wymienić.

Mam jeszcze pytanie odnośnie tego modułu Airbag, czy jakbym kupił np.używkę bo znalazłem taką za 50zł takie same numery i od takiego samego auta to czy muszę ją programować czy wystarczy tylko podmienić i skasować błędy?