Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Panowie mam do was pytanko. Nabyłem bmw e34 518 r.prod.95 od kolesia który ją sprowadził 2 m-ce wcześniej. Miała zamontowaną oryginalną holenderską gazownie ale nie sprawną tzn. wszystko było praktycznie rozłączone. Mój koleszka podjął się uruchomienia tego mimo ,że nigdy tego tematu nie gryzł. Prawie mu się udało bo fura na gazie lata jak na benzynie. Jest tylko mały problem mianowicie gazownia załącza sie po 3-4 min po włączeniu silnika . Niezależnie od tego czy silnik jest zimny czy ciepły. Fakt że na zegarach temperatura leży ale ale czujnik temp jest prawdopodobnie sprawny. Dodam ,że jest to sekwencyjna gazownia wyprodukowana w Holandii dla BMW.

Opublikowano
hmm, jeżeli oryginalna to pomyśleli także o wtryskach benzyny, aby zawsze i dość czesto były smarowane benzyną. Pewnie ten czas mozna zmienic, i dobrym rozwiazaniem byloby zeby zawsze po odpaleniu z minutke poprascował na benzynie. ALe to juz elektreonika i tylko gazownicy znający sie na rzeczy moga cos poradzic

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW