Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem ostatnio ledy do jazdy dziennej i muszę zainstalować coś co automatycznie będzie mi włączało światła podczas uruchomienie auta i wyłączało gdy przełączę na xenony. Początkowo chciałem podpiąć się pod przełącznik od świateł i zastosować stycznik z wyjsciem normalnie zwartym. Miało to wyglądać tak :

Jeśli włączę światła postojowe które uruchamiają oświetlenie tylne i ringi to automatycznie zaświecają się ledy a gdy zaświecę xenony czyli podam +12 na stycznik to układ się rozewrze i ledy zgasną. Jednaj nie mam pojęcie jak to zrobić bo na przełączniku od świateł jest jedynie znikome napięcie i nie przesteruje stycznika :(

Opublikowano
Jeśli masz światła do jazdy dziennej to nie nie musisz włączać ringów i tylnych świateł. Wiem że światła do jazdy dziennej marki Philips uruchamiają się automatycznie po wzroście napięcia. Czyli jeśli uruchomisz silnik i alternator zacznie ładować to automatycznie włączają się światła do jazdy dziennej, a jeśli wyłączysz silnik i napięcie na akumulatorze spada światła się wyłączają. Może poszukaj sobie takiego urządzenia które po wzroście napięcia włączy światła do jazdy dziennej.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam,

a można w ogole jezdzić na światlach do jazdy dziennej wraz z włączonymi postojowymi (tylne i przednie)?

ja jeżdże i sie jeszcze nie doczepili

nie jest nigdzie napisane że nie można jedno co jest wiadome napewno to niemożna jeździć na dziennych i na xenonach równocześnie