Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak podnieść obroty czy jest jakaś regulacja na pompie czy trzeba na komputer jechać.

Oczywiście szukałem odpowiedzi

Opublikowano
Obroty mozna podnieść jedynie przy pomocy komputera .

Nie jedynie bo można nastwnikiem na pompie wtryskowej

Nastawnik na pompie w którym jest miejcu jest to śruba jak starszych modelach czy cos innego bo zdjęcui kolektorów niewidziałem nic do ustawiania. DZIĘKUJE Z GÓRY ZA POMOC

Opublikowano
Na pompie wtyskowej jest takie "prostokątne pudełeczko" do którego dochodzi przewód paliwowy i wiązka kabli. Jest on przykręcony do pompy na 4 śruby (w tym że jedna ma nietypowy klucz). Przesuwając go do przodu lub do tyłu regulujesz wtrysk - z tym że przesunięcie musi być niewielkie (mam na myśli niecały mm)
Opublikowano
Blagam was .Nic tam nie ruszaj a jak chcesz tak bardzo to podlacz kompa i bedziesz mogl sobie ustawic jak nalerzy .Nawet delikatne ruszenie nastawnika juz nie mowie o milimetrze bo to zadurzo .To musi byc dokladnosc .PANOWIE BLAGAM BEZ TAKICH PODPOWIEDZI :nienie:Tam sie reguluje dawke paliwa .To nie jest durzy fiat ze sobie pokrecisz. :nienie:
Opublikowano
Super dzięki za uwagę .Miałem diesla 2 jette wolkswagena ale tam było wszystko na śrubki także coś kumam ,jadąc do mechanika to trzeba kilka razy bo oni się uczą na nas i to jeszcze trzeba zapłacić ale jak sam ustawiłem to autko chodziło jak szwajcarski zegarek(mówię o jetcie).