Skocz do zawartości

silnik m52 na instalacji boscha od m50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy troche nie na temat moze wiecie co zrobic jak zmienilem silnik w e 36 na 323 od e46 wszystko mam podlaczone zostaly mi tylko zegary i wlasnie tu jest problem licznik i obroty mi dzialaja ale paliwo i temperatura silnika nie moze wiecie co z tym zrobic albo macie elektryka do polecenia jestem z warszawy z gory dzieki
Opublikowano
Paliwo to moze bezpiecznik bo ogolnie powinno dzialac co do temp to czujnik zle podlaczony Z jakiej dzielnicy jestes?? jak cos to moge zerknac nate auto :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
auto stoji u kolegi w lomiankach a ktos mi powiedzial ze w e 46 czujnik jest podlaczony do komputera a e 36 nie . Znasz sie troche na tym bo ews jest podlaczony ale instalacje jest przerobiona z e36 czy to nic nie przeszkadza?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
i zrobiłem tak jak mówiłem odpaliłem m52b28 na swojej instalacji boscha na kompie 403. vanosa wywaliłem zmieniłem wałek ssący na ten ostrzejszy z silnika bez vanosa. wałek wydechowy został oryginalny bo jest ostrzejszy od tego w silnku bez vanosa. wszyskie czujniki zostały ze starej instalacji boscha. plus zminiłem jeszcze wtryski na te z silnika 2.8 i jeszcze regulator ciśnienia paliwa na 3,5 bara. auto normalnie odpaliło ale moim zdaniem potrzebny by mu był remap. i teraz mam takie pytanie czy można kwestie strojenia sterownika do nowych warunków ogarnąć ecumasterem i czy wystarczył by det2 czy też lepszy był by det3???
Opublikowano
det II i III to prawie te same mozliwosci II spoojnie styknie walek wydechowy z M52 nie jest ostrzejszy bodajze maja ten sam kat

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
gdzieś na innym forum czytałem ze wydechowy jest ostrzejszy w m52... ale mniejsza z tym... a takie pytanie czy dla kogoś kto jest dobrze ogarniety w strojeniu ecumasterem taki zabieg długo trwa i czy jest to bardzo kłopotliwe??