Skocz do zawartości

POMOCY... komputer czy moze pompa...albo cos jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniłem olej jakieś 6000 km temu ale w pewnym serwisie zapomnieli zresetować mi tego licznika "OIL SERWICE". Ostatnio palił mi sie pomarańczowy kwadracik dzis wracałem z Wakacji w pewnym momencie zapalił sie czerwony kwadraci a pomaranczowy jeszcze nie zgasł, wiec miałem 2 kwadraciki pomaranczowy i czerwony. Podobno gdy juz włączy sie czerwony to komputer coś tam wyłącza czy odcina(podobno) bo tak słyszałem od kogoś. No i mając 100km/h autko wyłaczyło sie.

Dziwny zbieg okoliczności ale czy mozliwe jest aby wyłączyło sie przez tą czerwoną lampkę?? czy moze np. zepsuła sie pompa paliwa??

Prosze o pomoc.... moze ktoś z was sie orientuje co i jak.

Opublikowano

to napewno nie to... mi sie swieci czerwona :oops: a dzis jechalem 150km/h..

nie wiem jaki masz silnik, ale u mnie w 2.4td przy wysokich obrotach odcinalo paliwo... powodem byla rozregulowana pompa paliwa

pozdrawiam

Opublikowano
lampki mają tylko funkcje informacyjną i nic poza tym. A raczej nikt Ci nie pomoze jesli napisales: jechalem, auto mi zgasło, co sie popsuło... Nie napisales czy rozrusznik kreci czy cokolwiek sie dzieje... to ja Ci moge odpowiedziec: popsulo Ci się auto. ;);) pzdr
Opublikowano
lampki mają tylko funkcje informacyjną i nic poza tym. A raczej nikt Ci nie pomoze jesli napisales: jechalem, auto mi zgasło, co sie popsuło... Nie napisales czy rozrusznik kreci czy cokolwiek sie dzieje... to ja Ci moge odpowiedziec: popsulo Ci się auto. ;);) pzdr

dobrze powiedziane :D