Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Czy jest to normalne, że po wciśnięciu kick down zwłoka w przyśpieszeniu jest nawet 1 sekundy, czasami zrzuci bieg i od razu przyśpiesza a czasami zastanawiam się kiedy w końcu ruszy, czym to jest spowodowane.

Edytowane przez MajorRz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Moze byc to spowodowane, ze czesto wciskales kick down a nastepnie odpuszczales. Pedal gazu w e39 ma cos takiego jak pamiec, wiec jesli wywiniesz mu taki numer kilka razy to sie potem juz nie bedzie chcial nabrac.

2. Jak kick-downujesz z tego co wiem znacznie wzrasta cisnienie oleju w skrzyni, jesli przedtem jezdziles spokojnie musisz troche poczekac.

Mysle, ze 1 sekunda to max. Jesli bedzie cos duzej to juz przegiecie. Mozna w jakis sposob wymazac pamiec pedalu gazu, ale nie pamietam jak, chyba za pomoca kickdowna wcisnietego podczas przekrecania kluczyka. Poszukaj... :search:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wymazałem pamięć, po dłuższej obserwacji mogę powiedzieć, że mi pomogło :D

Pamięć wymazałem tak jak pisze wyżej.

Opublikowano
Czyli żeby zrobić reset pamięci, to trzeba przekręcić kluczyk na poz. 1 trzymając gaz w podłodze?
Opublikowano
po wykasowaniu pamieci skrzyni, rozumiem ze wraca ona do ustawien fabrycznych, a czy p otej operacji trzeba jakos samemu nauczyc czyli pojezdzic spokojniej żwawiej pokatowac?? czy po takim skasowaniu pamieci mozna uzyskac nizsze spalanie??
Opublikowano
Spalania nie sprawdzałem, po wykasowaniu jeździłem raczej spokojnie ale kiedy trzeba było użyć kick down działał od razu praktycznie zero zwłoki, czyli to co chciałem uzyskać uzyskałem ( na szczęście była to tylko pamięć )