Skocz do zawartości

320d leci olej czy cos w tym stylu z tłumnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma m pytanie wiecie co to moze byc za przyczyna, ze gdy moja bmw 320d cgodzi sobie na wolnych obrotach to tak wolnymi ruchami leci olej z tłumnika,jesli wiecie co to moze byc za przyczyna prosze o info;)

tlumnika :arrow: tlumika.popraw blad w tytule watku.

Opublikowano
No Ci powiem ze jak jest zimny to dymi tak na siwo, ale gdy sie nia juz pojezdzi to nie dymi, no duzo jest przy tym roboty? i jaki tak ok byby tego koszt?
Opublikowano
z tym dymieniem na siwo po odpaleniu to zobacz świece żarowe u mnie działały dwie z czterech to tez lekko na początku puściła siwego bąka, dwa zobacz jak u Ciebie wygląda dolot czy jest w nim dużo oleju, czyli droga od turbiny przez Intercooler do kolektora ssącego, tomaszf zwrócił mi uwagę na poziom oleju, zalałem go trochę za dużo i wtedy przez odmę poszło po układzie, wtedy właśnie poszedł przez tłumik i na końcówce lekko czarnawego nalotu się zrobiło. Do końca nie wiem jak olej dostaje się na tłumik no ale tak było w moim przypadku. Zaawansowany trochę ten diesel i różne rzeczy mogą paść. Opisz jak u Ciebie to wygląda od strony turbo czy olej dostaje sie do Intercoolera.