Skocz do zawartości

kontrolka ABS'u i hamulce. HELP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

juz mnie to zaczyna denerwować :evil:

wpierw swieciła sie od czasu do czasu kontrolka hamulców

teraz swieci juz na stałe i do niej dołączyła ta cholerna kontrolka od ABS'u.

sprawdzałem ABS w tym momencie nie działa.

kierownica drzy przy hamowaniu jak cholera.

TARCZE SĄ NOWE

KLOCKI NOWE

W ZAWIESZENU ZADNYCH STUKÓW

OPONY NOWE WYWAŻONE ITD...

tylko to drzenie kierownicy i te kontrolki. :(

CO JEST GRANE :?: :?: :?:

Opublikowano

ABS nie ma nic wspólnego z konrolką od hamulcy(czerwoną) więc są 2 problemy osobne. Najpierw zajmij sie samymi hamulcami, a później pod komp i sprawdzić ABS. Nie radze samemu sie bawić!!

Jeżeli wszystko jest OK a kontrolka świeci się to przyczyną jest układ elektryczny zasiląjący tą kontrolkę (czujniki klocków , przewody, pływak i stycznik poziomu płynu hamulcowegoa) innej opcji nie ma.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Weź odkręć korek od zbiorniczka z płynem hamulcowym, odepnij kabelki i sprawdz miernikiem czy ma przejscie w ogóle jak podnosisz pływak palcem. Z ABS-em będziesz się musiał udać na podpięcie pod kompa, sprawdzą ci czy czujniki są sprawne.
Opublikowano
juz mi nerwy puszczają :!: :evil: chyba spale ten złom :evil:

żadnego dobrego serwisu poza ASO, do dupy :evil:

mirek

nie rozumiem cie

co tyle wołasz podłacz auto w zwykłym warsztacie do kompa i juz wiesz co z abs masz nie tak koszt 50zł

sprawdza ci czujniki od klocków jak bedzie trzeba to wymienia i mas zpo problemie

jak bys miał miernik w domu to sam jestes w stanie sprawdzic czujniki abs i czujniki od klocków moze przy któryms kole sa luzne kable i sie przetarły i teraz masz problem z kontrolkami

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
hehe ciekawostka :!: patrzyłem na tarcze...i zobaczyłem ze są krzywe przynajmniej jedna na 100%. mają przejechane około 3000km czy mozna to reklamować :?: :evil:
Opublikowano

Cześć forumowicze i mirek23.

Wg twojego opisu stwierdzam że masz niedaleko do Rzeszowa. Ja również miałem problem z ABS-em. Naprawił mi go super fachowiec moge ci go polecić, tylko z terminami napraw troche cięzko. Mimo to podpiąć do komputera moze na poczekaniu (raczej).

Ale jak masz krzywe tarcze , to lepiej uporaj sie z tym problemem wcześniej zanim zaczniesz grzebać w ABS-ie.

U mnie wtedy padł czujnik od ABS-u.

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hehe ciekawostka :!: patrzyłem na tarcze...i zobaczyłem ze są krzywe przynajmniej jedna na 100%. mają przejechane około 3000km czy mozna to reklamować :?: :evil:

Widzisz, nowe nie znaczy dobre. Kupiłeś jakąś c........., a nie tarcze. Mimo wszystko pakuj się i wio do sprzedawcy! 3000 km i krzywe tarcze - nie ma takiej opcji.

Potem się dopiero zastanawiaj nad resztą problemów.

Kai
Opublikowano

tarcze były krzywe :D

a reklamować raczej sie nie da.

tzrebamieć:

-paragon (kto trzyma paragon z nowych tarcz :lol: :?: )

-karte z zakładu montującego (wielka filozofia :lol: zamontować tarcze)

i takie tam pierdoły duuzo zachodu

jak kupiłem komplet DELPHI za 180zł to mi sie chyba opłaciło :?:

a po przetoczeniu śmiga az słodko :8)

ale DELPHI i tak nie polecam :evil: