Skocz do zawartości

Brak kontrolek na zegarach, świateł cofania i PDC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z 523i z 96r, odkąd ją kupiłem nie działają kontrolki świateł i kierunkowskazów, żaróweczki i wszystkie bezpieczniki sprawdzałem są dobre (przy teście zegarów wszystko świeci). Kolejną sprawą jest brak świateł cofania i niedziałające PDC. Wymieniłem czujnik w moście ale nic nie pomogło.
Opublikowano
wiesz może to zupełnie inna bajka ale kiedyś miałem e30 i tam miałem sytuację że nie działały mi światła wsteczne i podświetlenie zegarów no i zdaje się że jeszcze któreś kontrolki nie świeciły,powodem było przerwanie przewodu od czujnika wstecznego,przewód dotykał do metalu i powodował właśnie takie cuda i dziwy.
Opublikowano
Wymieniałem już i czujnik i cały przewód niestety to nie to :(
Opublikowano

Niestety nie mam pojecia jak to naprawic ale mam dokladnie ten sam problem i nigdzie nie moge znalezc rozwiazania.

Udalo Ci sie to naprawic?

Opublikowano
Niestety nie mam pojecia jak to naprawic ale mam dokladnie ten sam problem i nigdzie nie moge znalezc rozwiazania.

Udalo Ci sie to naprawic?

nie, pisałem już na kilku forach BMW i nikt nic nie odpowiedział, chyba pozostaje sie przyzwyczajic albo sprzedac auto, mechanicy z pobliskiego warsztatu zajmującego si BMW stwierdzili żę E39 tak mają :(

Opublikowano

Ja wlasnie dzisiaj usunalem usterke w brew pozorom udala sie zrobic bez zadnego nakladu finansowego.

Problemem okazalo sie zwarcie w LCM ie (LCM-III-A) nie wiem z kad sie tam wziela rdza :?:

U Ciebie modul powinien byc po stronie pasazera na sciance po prawo pod schowkiem,

Na wlaczonym zaplonie odlacz srodkowa wtyczke, wlacz wsteczny swiatlo sie nie pojawi ale czujniki powinny sie zalaczyc,

Jesli tak to jest to samo co u mnie.

Po odlaczaj wtyczki wyjmij bebechy ze srodka dokladnie poprzecieraj wszystkie luty i sciezki.

Podlacz wszysko z powrotem i tylko sie cieszyc.

Mam nadzieje ze u Ciebie tez zadziala

Powodzenia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a zaprogramowales go???

Bo z innym Vin -em raczej nie bedzie dzialac.

Sprobuj z ta srodkowa wtyczka jak Ci wczesniej pisalem.

Oblukaj dobrze ten stary nie wiem czy znasz sie troche na elektronice ale posprawdzaj te wszystkie tranzystory i diody ktore tam sa bo pare dni temu naprawilem to kolezce i u niego byla tylko jedna dioda spalona.

Opublikowano
gdzieś czytałem że takie cuda dzieją sie po zmianie zegarów na jakieś od innego modelu lub niepoprawnym zaprogramowaniu ich po wymianie - spawdź testem 01 czy przynajmniej nr vin ci się zgadza