Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Warto także na odpowiednie fora zajrzeć...
toteż zajrzał:) My się znamy jaaak nikt :D Pisz jak rozwija się projekt nagłośnienia, chętnie pomogę. Wracając do tematu, czujnik jest jeden z tyłu i jeden z przodu. Po co komu nadkola :twisted: :twisted: żeby tarły w przyszłości o felgi?? :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)
Opublikowano
co do radja to sie zgodze przecietne- do tej kwoty wyjsciowej 500 paru zł dokladam 300zl i mam to radio z zestawem glosnomowiacym w bluetooth/ wygoda rozmowy telefonoicznej pozdrawiam
jedynakk
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam szanownych kolegów po chwilowej przerwie :) Dziś musiałem podjąć super szybką decyzje o kupnie felg z oponami ...no i kupiłem :)

Ale...dopiero teraz czytam o kołach tu na forum,a to mi o jakiś ETach piszecie...co to i po co? Załączam fotkę tych cacek:

http://i47.tinypic.com/11kjk0i.jpg

Nie wiedziałem (co nie dziwne...) że felgi mają jakieś tam oznaczenia więc ich nie spisałem,ale jutro Wam podam.Felgi są na kołach

Dunlop SP SPORT2000 225/45ZR17 91W ,a felgi 8JX17H2 IS47,są ok?

P.S.Temat radia póki zima odłożony,ale wiem że na bank będzie ALPINE IDA-X311r :)

P.S.2. Zapomniałem o innej ważnej sprawie,o której już pisałem w pierwszych postach,chodzi o kontrolkę od poduszek.Podjechałem do mechanika,podłączył sie,"poszurał" fotelami i powiedział że zapaliła się przez fotel pasażera i skasował 80zł! Nie robiąc nic z tym(oprócz zgaszenia lampki) a po zapytaniu co z tym zrobić,powiedział nie przesuwać fotela pasażera...Jutro jade na pierwszy w życiu przegląd i szmata znowu się zaświeciła mimo nie ruszania fotela! Przed następnym zbędnym resetem chciałbym poprawić wtyczki i ponoć czymś się psika na lepszy styk.Proszę podpowiedzcie co zrobić i gdzie znajde wszystkie wtyczki.

Opublikowano

Is 47 powinno być ok, ale na tych kapciach to ja Ci współczuje jazdy. Jak zmieniam z 16 (205/55) letnich na zimówki na 15 (195/65) to jest to najszczęśliwszy dzień w roku :)) Pogubisz wszystkie plomby w zębach, a w szczególności jak pojedziesz na Jawor :)) Ja po ostatniej wizycie w Jeleniej robiłem przedni zawias. Lampkę olej, nikt na przeglądzie na to nie patrzy. A do "mechanika", który za taką przysługę kroi 8 dych już nie jedź! Do zo na trasie !!

P.S.

Lepiej mieć dobre opony na stalówkach, niż ładne na alu z łysymi kapciami, zawsze patrz żeby chociaż parami były takie same laczki. U mnie różnią się 2 tyg w produkcji i autem już nosi, muszą być parą z jednego auta lub najlepiej komplet (oczywiście mówię o używkach).

Opublikowano

:) W sumie nie miałem zbyt dużego wyboru,albo kupuje szybko i tanio albo nie..tak to jest z desperatami potrzebującymi gotówki :twisted:

Poczytałem troszkę o tych oponach co tam są i mają średnie recenzje (Dunlop sp sport2000) ale w sumie gratis do felg więc nie ma co płakać.Pojeżdżę trochę i ewentualnie poproszę Was o porade co wstawić zamiast nich ;) Przegląd przeszedł bez problemu :) Zadziwiające jest to,że jeżdżę jeszcze na oryginalnych fabrycznych hamulcach,a Pan dosadnie stwierdził " że ładnie i równo łapią".

Co do "taniego" mechanika..w sumie nie wiem gdzie w Legnicy jest dobry ktoś w BMW i nie zdzierający...Jakieś godne polecenia miejsce ktoś zna? Na forum już doczytałem,że we Wrocku jest spoko zakład,ale tam pojade na jakieś poważne sprawy jakby co. Pzdr!