Skocz do zawartości

Zamykanie centralnego zamka - kierunki nie migają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zastanawiam się czy można włączyć opcję mignięcia kierunków po zamknięciu samochodu z kluczyka. E39 jest z rocznika 96, jednak dotychczas po zamykaniu z kluczyka słychać tylko mechaniczny dźwięk ryglowania, a chciałbym do tego dodać mignięcie kierunków, albo jakoś włączyć dźwięk zamykania drzwi. Czy to możliwe (np. zaprogramowanie) w tym roczniku?

Pozdrawiam.

Piotr.

Opublikowano

Też się dołanczam do tematu. Też bym chciał żeby przy zamykaniu lub otwieraniu mrugały mi kierunki. Powiem szczeże że troche mnie to wkurza, bo takiej klasy auto cos takiego powinno miec zrobione fabrycznie.

A czy jest może inny sposób żeby włączyć te kierunki niż przez podłączenie do kompa??

Opublikowano
Z tego co ja się orientowałem w tym temacie to włączyć to można tylko gdy ma się fabryczny alarm.
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Zamykanie mam włączone, ale czy można włączyć otwieranie z mignięciem kierunków?

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
Nie trzeba mieć alarmu. Mogą migać przy zamykaniu i otwieraniu.

więc jak można to ustawić?

i teraz trochę głupie pytanie, jak sprawdzić (bezinwazyjnie) czy mam fabryczny alarm?

www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano

W dziale diagnoza komputerowa znajdź temat Car&Key Memory. Potrzebny jest NCS.

Poproś o rozkodowanie VIN (gdzieś jest temat) i będziesz znał całe wyposażenie. Poza tym, jak już będziesz w NCS'ie i będziesz miał DWA nicht_aktiv to zapewne tego alarmu nie masz, chyba, że ktoś wyłączył. No i jeszcze będziesz miał diody przy lampce środkowej, jeśli masz alarm.

Opublikowano
W dziale diagnoza komputerowa znajdź temat Car&Key Memory. Potrzebny jest NCS.

Poproś o rozkodowanie VIN (gdzieś jest temat) i będziesz znał całe wyposażenie. Poza tym, jak już będziesz w NCS'ie i będziesz miał DWA nicht_aktiv to zapewne tego alarmu nie masz, chyba, że ktoś wyłączył. No i jeszcze będziesz miał diody przy lampce środkowej, jeśli masz alarm.

przy środkowej lampce mam tylko czerwone diody od podświetlenia wnętrza w nocy, więc raczej lipa

www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano
Przy/pod lusterkiem wewnętrznym jest spora czerwona lampka - ona nie służy do oświetlania wnętrza tylko sygnalizowania pracy alarmu.

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
http://www.allegro.pl/item801732142_bmw_e39_czesci_lampka_kabiny_lampa_oswietlenie.html

Takie coś wskazywałoby na alarm, ale to akurat taka rzecz, że można zmienić. Zamknij auto pilotem i otwórz z klucza, zobaczysz, czy zacznie wyć.

Co na tym zdjęcu wskazuje na alarm? Poza tym mówiłeś że nie trzeba mieć alarmu więc co za różnica czy go ma?

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano

Kompletnie nic :mrgreen:

O alarmie świadczy lampka diodowa pod lusterkiem wewnętrznym

http://img163.imageshack.us/img163/4720/00000000000000000000.jpg

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano

A diody niby o czym świadczą?

Dla mnie żadna różnica, może nawet nie mieć samochodu, ale jak pyta, to odpowiadam :D Ale to i tak takie szukanie po poszlakach, zamiast sprawdzić czy jest w wyposażeniu i czy wyje.

Edit.

Macie rację, dioda jest przy lusterku, sprawdziłem w instrukcji. W takim razie od czego są te przy lampce?

Opublikowano
A czy da się zrobić tak, aby podczas zamykania migały kierunki, a w przypadku gdy np jeden z rygielków się nie zamknie to nic nie mrugnie?
Opublikowano
A czy da się zrobić tak, aby podczas zamykania migały kierunki, a w przypadku gdy np jeden z rygielków się nie zamknie to nic nie mrugnie?

Nie wydaję mi się, aby komputerem się dało. Da się na pewno, ale to zabawa dla elektryka.